Dit koude herfstachtige weer vraagt om warme ontbijtjes. Ik ben echt dol op havermoutpap. Het verveelt mij nooit en je kan er zoveel lekkere combinaties mee maken. Deze week combineerde ik mijn warme pap met gebakken banaan. En dit is fantastisch. Als je de banaan even bakt wordt het zo heerlijk zoet. Echt een feest ontbijtje is het. En daarnaast is het ontzettend voedzaam, dus na dit ontbijt kan je een hele ochtend vooruit.

Recept: havermout met gebakken banaan

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 40 gram havermout
  • 0,25 liter havermelk (Oatly is mijn favoriet)
  • theelepel kaneel
  • 1 banaan
  • eetlepel kokosolie
  • eetlepel ahornsiroop
  • handje walnoten

Hoe maak je deze havermoutpap?

  1. Verwarm in een steelpan de melk en roer hier de havermout doorheen. Voeg daarna de kaneel er aan toe en roer goed door.
  2. Verhit een de kokosolie en de ahornsiroop in een kleine koekenpan. Halveer de banaan in de lengte en bak de banaan op een laag vuur langzaam goudbruin.
  3. Voeg nog heel even kort de walnoten toe. Zodat je deze ook een beetje opbakt.
  4. Schep de havermout in een kom. Garneer met de banaan en de walnoten.

Geniet ervan!

Havermout met gebakken banaan - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)