Dit koude winterweer vraagt om warme ontbijtjes. Ik ben echt dol op havermoutpap. Het verveelt mij nooit en je kan er zoveel lekkere combinaties mee maken. Deze week combineerde ik mijn warme pap met gebakken banaan. En dit is fantastisch. Als je de banaan even bakt wordt het zo heerlijk zoet. Echt een feest ontbijtje is het. En daarnaast is het ontzettend voedzaam, dus na dit ontbijt kan je een hele ochtend vooruit.
Recept: havermout met gebakken banaan
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 40 gram havermout
- 0,25 liter havermelk (Oatly is mijn favoriet)
- theelepel kaneel
- 1 banaan
- eetlepel kokosolie
- eetlepel ahornsiroop
- handje walnoten
Hoe maak je deze havermoutpap?
- Verwarm in een steelpan de melk en roer hier de havermout doorheen. Voeg daarna de kaneel er aan toe en roer goed door.
- Verhit een de kokosolie en de ahornsiroop in een kleine koekenpan. Halveer de banaan in de lengte en bak de banaan op een laag vuur langzaam goudbruin.
- Voeg nog heel even kort de walnoten toe. Zodat je deze ook een beetje opbakt.
- Schep de havermout in een kom. Garneer met de banaan en de walnoten.
Geniet ervan!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan creamcheese met bieslook - 21/03/2023
- Wat is een histamine-intolerantie? - 07/03/2023
- Noodles met vega kip - 05/03/2023
Hmm! Oh mijn god wat is dit lekker! Vegan ontbijtjes zijn echt zo gemakkelijk overheerlijk te maken.. Dat is goed nieuws voor een net nieuwe vegan zoals ik :)
Ikzelf heb de ahornsiroop vervangen voor agavesiroop. Werkt ook heel goed!
Aaaah zo fijn om te lezen! Mocht je ooit een recept missen, let me know <3