Het donkere en koude weer van deze maand vraagt om een warm ontbijt. En ja dan vind ik havermout nog steeds een goed idee. Het zal vast niet hip meer zijn maar het is lekker, voedzaam, in elke supermarkt te koop en niet duur. Dit keer een recept voor havermout met een verassend ingrediënt: pompoen. Ik heb in de herfst- en wintermaanden standaard blokjes pompoen in de vriezer liggen. Ik maak daarom in dit recept ook gebruik van de pompoenblokjes uit de vriezer maar je kan natuurlijk ook verse pompoen kunnen gebruiken, zorg wel voor dat je de pompoen zo’n 10 minuten kookt. Misschien heb je nog wel pompoen over van de soep van gisteren.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 50 gram pompoen blokjes, gekookt
  • 40 gram havermout
  • 0,3 liter (amandel)melk
  • 2 theelepels koek of speculaaskruiden
  • 15 gram (mini doosjes) rozijnen
  • eetlepel pompoenpitten

Hoe maak je deze havermout met pompoen?

  1. Prak de gekookte pompoen blokjes met een vork fijn.
  2. Zet een steelpan op laag vuur. Doe de koekkruiden in de pan en laat dit even opwarmen.
  3. Roer nu de pompoen, de havermout, de rozijnen en de melk erbij.
  4. Roer het goed door elkaar en zet het vuur laag en laat het voor twee minuten op het vuur staan. Zorg wel dat je het af en toe doorroert met een houten lepel.
  5. Haal de steelpan van het vuur. Doe havermout in een kom en garneer met de pompoenpitten.

Eet smakelijk! 

 

havermout met pompoen - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)