Ontbijten met havermout verveelt mij nooit. Je kunt er namelijk zoveel lekkere dingen mee maken. Een bordje havermout geeft mij altijd een lang verzadigd gevoel, ideaal als je een drukke dag hebt. Veel mensen voegen fruit toe aan hun havermoutpap. Maar heb je weleens groenten toegevoegd aan je havermout? Ik stopte in deze havermoutpap 100 gram wortel en combineerde dit met koekkruiden. Super lekker en je hebt gelijk al je eerste portie groenten voor de dag binnen. Ideaal toch? Deze havermoutpap is niet super zoet, mocht je echt een zoetekauw zijn zou je nog ahornsiroop kunnen toevoegen maar ik vind dit zelf echt niet nodig.

Wat heb je nodig voor 1 grote kom havermout met wortel?

  • theelepel kokosolie
  • 100 gram wortel, heel fijn gesneden met een keukenmachine of geraspt
  • 250 ml havermelk
  • 40 gram havermout
  • twee theelepels koekkruiden
  • 10 gram rozijnen
  • ter garnering een handje pecannoten

Hoe maak je deze havermout met wortel?

  1. Verwarm in een steelpan de kokosolie, en bak hierin heel even de fijn gesneden wortel. Voeg nu de melk toe en roer daarna de havermout doorheen. Voeg daarna de koekkruiden en de rozijnen er aan toe en roer goed door.
  2. Breng het aan de kook. Als het kookt zet je het vuur lager en laat dit zo’n twee minuten staan. Zorg wel dat je het af en toe doorroert met een lepel. Wil je de havermout pap wat zoeter hebben voeg dan nog wat ahornsiroop toe.
  3. Haal de steelpan van het vuur. Doe de havermoutpap in een kom en garneer met pecannoten.

Eet smakelijk!

 

Havermout met wortel - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur