Ontbijten met havermout verveelt mij nooit. Je kunt er zoveel meer mee maken dan alleen maar havermoutpap. Ik maakte er deze week een heerlijk ontbijttaartje mee. Een feestelijk begin van de dag. Wat maak jij het liefste met havermout?
Wat heb je nodig voor 2 kleine ontbijttaartjes of 1 grote ?
bakpapier
- 60 gram havermout
- 1 eetlepel lijnzaad
- 3 eetlepels water
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 theelepels koekkruiden
- halve theelepel baking soda
- eetlepel citroensap
Hoe maak je deze havermout taartjes?
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de havermout, het lijnzaad, de koekkruiden, citroensap, baking soda en de ahornsiroop met water.
- Kneed met je handen tot een bal en druk het met je handpalm en vingers zo plat mogelijk op een stuk bakpapier.
- Maak met je vingers rondom het taartje een opstaand randje.
- Doe het het taartje nu in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
- Vul de bodem met topping naar keuze. Ik deed er soyayoghurt, kiwi en kokosvlokken op.
Geniet ervan!
Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023