Het weekend staat voor de deur en dat betekent bij mij meer tijd voor ontbijt. Ik maak dan graag vegan kaneelbroodjes  of een lekker havermout ontbijtje. Ontbijten met havermout verveelt mij nooit. Je kunt er zoveel meer mee maken dan alleen maar havermoutpap. Ik maakte er deze week heerlijke ontbijttaartjes mee. Een feestelijk begin van de dag. Ik vulde de taartjes met plantaardige kwark maar het kan ook met yoghurt of fruit. Gebruik dit recept vooral ter inspiratie en maak er jouw eigen versie van. Wat maak jij het liefste met havermout?

Wat heb je nodig voor 6 kleine ontbijttaartjes?

6 siliconen muffinvormpjes

 • 100 gram havermout
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 1 theelepel koekkruiden
 • halve rijpe banaan

Ter garnering: (plantaardige) kwark, cacaonibs en eventueel wat fruit.

Hoe maak je deze taartjes?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Prak de halve banaan.
 3. Doe de havermout in een kom en voeg de ahornsiroop, de koekkruiden, de geprakte banaan en de gesmolten kokosolie toe. Roer even om, zodat alles lekker plakkerig wordt.
 4. Verdeel het havermout mengsel over de muffinvormpjes. Druk het goed aan. En zorg dat de randen iets omhoog gaan staan.
 5. Bak de havermout taartjes in 15 minuten goudbruin in de oven.
 6. Laat ze afkoelen en verwijder ze voorzichtig uit de vorm.Verdeel over ieder havermouttaartje een flinke lepel plantaardige kwark, wat cacao nibs en eventueel nog wat blauwe bessen.

Geniet ervan!

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)