Vandaag een heerlijke havermoutcrumble met blauwe bessen. Echt een super lekker en voedzaam ontbijt. Dit recept is voor vier porties, maar mocht je een grote trek hebben dan is deze crumble helaas maar geschikt voor twee porties. De crumble is lauwwarm het allerlekkerst maar je kunt de crumble ook prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Combineer de crumble met een flinke schep yoghurt of kwark. En je hebt een goede start van de dag.
Recept: Havermoutcrumble met blauwe bessen
Wat heb je nodig:
- 100 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 theelepels koekkruiden
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 200 gram blauwe bessen, kunnen ook diepvries blauwe bessen zijn
- vierkante ovenschaal ( 20 x 20)
Hoe maak je deze crumble?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom de havermout, het amandelmeel, de koekkruiden, de kokosolie en de ahornsiroop
- Verdeel de blauwe bessen over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel daarna het havermoutmengsel over de blauwe bessen.
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is.
- Laat deze nog circa 15 minuten afkoelen en serveer deze lauwwarm eventueel met wat yoghurt of kwark.
Geniet ervan!
Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.
- Makkelijke komkommer salade - 01/06/2023
- Zelf groene ijsthee maken - 01/06/2023
- Waar moet je op letten bij het kopen van een bh? - 31/05/2023
Volg mij