Zondag blijft voor mij bakdag. Heerlijk om in de ochtend de keuken in te duiken en wat lekkers te maken. Zeker nu de herfst in aantocht is heb ik meer zin om te bakken. Ik besloot deze week weer eens havermoutkoekjes te maken. Dit gaat vaak mis bij mij. Koekjes bakken zonder roomboter en bloem is namelijk best een uitdaging. Maar deze havermoutkoekjes met pindakaas waren gelukkig een succes dus kan ik het recept met een gerust hart met jullie delen. Het fijne van dit recept is dat je geen keukenmachine nodig hebt. Ik voeg aan deze koekjes wat pure chocolade stukjes toe maar je zou ook wat rozijnen of nootjes kunnen toevoegen. Hup duik de keuken in en maak deze havermoutkoekjes met pindakaas vandaag nog.

Wat heb je nodig voor 6 havermoutkoekjes?

  • 1 rijpe banaan
  • 60 gram havermout
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel pindakaas (ik gebruikte 100% pindakaas met stukjes)
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 2 theelepels kokosolie
  • paar druppels citroensap
  • theelepel vanillepoeder
  • theelepel baking soda
  • 20 gram pure chocolade, fijn gehakt

Hoe maak je deze koekjes? 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan fijn in op een bord.
  3. Meng in een grote kom de havermout, amandelmeel, de koekkruiden, vanillepoeder en de baking soda goed door elkaar.
  4. Roer daarna de pindakaas, de kokosolie, de banaan en het citroensap erdoor heen. Zorg dat je alles goed mengt. Het beste kun je dit met je handen doen.
  5. En als laatste meng je de stukje pure chocolade erbij. Kneed het deeg met je handen en maak er 6 ballen van. Leg de deegballen op bakplaat en druk deze plat met de achterkant van een lepel.
  6. Doe nu de koekjes in de voorverwarmde oven voor 35 minuten. Zorg wel dat je na 30 minuten gaat kijken want elke oven is anders en zwarte koekjes zijn toch iets minder lekker.

Fijne zondag!

Havermoutkoekjes - www.puursuzanne.nl

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)