Dit koude herfstachtige weer vraagt om warme ontbijtjes. Ik ben echt dol op havermoutpap. Heerlijk in combinatie met appel, kaneel en rozijnen. Het recept inclusief video deel ik vandaag met veel plezier met jullie.

Achter de schermen ben ik samen met Dennis druk bezig met video’s maken. Vorige week zondag wilden wij vol goede moed aan de slag gaan. Helaas liet het statief en de camera ons in de steek. Gelukkig is het probleem opgelost en kan ik vandaag met jullie mijn allereerste recept video delen. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Wat heb je nodig voor 2 kommen havermoutpap?

  • 1 kleine Elstar appel, in stukjes gesneden (met schil)
  • 0,5 liter sojamelk (een ander plantaardige melk kan ook)
  • 80 gram havermout
  • twee theelepels kaneel
  • 20 gram rozijnen
  • ter garnering een handje pecannoten

Hoe maak je deze heerlijke havermout?

  1. Verwarm in een steelpan de melk en roer hier de havermout doorheen. Voeg daarna de kaneel er aan toe en roer goed door.
  2. Nu is het tijd om de appel toe te voegen. Roer opnieuw goed door, voeg de rozijnen erbij en breng het aan de kook. Als het kookt zet je het vuur lager en laat dit zo’n twee minuten staan.  Zorg wel dat je het af en toe doorroert met een houten lepel.
  3. Haal de steelpan van het vuur. Verdeel de havermout over twee kommen en garneer met pecannoten.

Eet smakelijk!

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |