Paprika’s ik ben er dol op maar dat wisten jullie allang ;-) Paprika’s zijn lekker, veelzijdig en gezond. Ze bevatten meer vitamine C dan sinaasappelen. En ach er is nog veel meer over te vertellen maar ik kan beter een aantal recepten met jullie delen zodat jullie zelf kunnen proeven hoe lekker ze zijn. Ik heb mijn 5 favoriete paprika recepten voor jullie op een rij gezet. Als je op de groene titel klikt kom je uit bij het recept.

Gevulde paprika’s met gehakt

 

Mijn lievelingsgerecht met paprika’s is toch echt gevulde paprika’s met rundergehakt. Makkelijk te maken, eigenlijk doet de oven het meest werk. Heb jij ooit gevulde paprika’s gemaakt? En waarom vul je ze dan het liefst?

Wortel paprikasoep met cayennepeper

Als mijn ouders op visite komen dan nemen ze altijd flink wat paprika’s mee uit de eigen kwekerij. En om nu elke dag gevulde paprika’s te eten gaat toch ook wel iets vervelen. Ik maak er dan ook vaak een grote pan soep van en vries dan een groot gedeelte in. Zo heb ik wat soep op voorraad op dagen dat ik geen zin heb om te koken. En wat een mooie kleur heeft deze soep van Reny. De combinatie wortel, paprika en cayennepeper lijkt me heerlijk dus deze soep komt zeker op mijn kooklijstje.

Paprika-tomatensoep

Deze soep kan altijd.

Zoete puntpaprika met geitenkaas

Mmmmm dit ziet er toch heerlijk uit? Ken je de zoete punt paprika? Deze smaken zoeter dan de “normale” paprika’s. Het velletje wat aan deze paprika zit is wat dunner. De punt paprika’s zijn verkrijgbaar in de kleuren: rood, groen, geel en oranje. De heerlijke zoete smaak van de oranje puntpaprika is echt heerlijk in combinatie met geitenkaas.

Gegrilde paprika’s

Je zou denken dat ik de meeste paprika recepten wel gemaakt zou hebben. Maar dat is echt niet zo. Ik heb namelijk een paar weken geleden voor het eerst gegrilde paprika’s gemaakt en dat kwam omdat ik ze bij Annemieke voorbij zag komen. Ze zijn heel erg lekker in een maaltijd salade of als bijgerecht.

Ik ben heel benieuwd welk paprika recept jullie als eerste gaan maken.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)