Ik denk dat mijn moeder moet lachen als zij dit recept ziet. Er waren een vroeger een aantal dingen die ik echt niet lustte: boerenkool  en chili con carne. Na ja eigenlijk waren het vooral de bruine bonen in de chili con carne die ik echt vreselijk vond. Ooh echt de rillingen liepen vroeger bij mij over mijn rug als ik wist dat wij chili con carne aten. Maar gelukkig is alles nog goed gekomen met mij. Dus mam: Bedankt dat ik jij mij altijd minstens 1 hapje liet proeven van het eten want hierdoor lust ik nu na jaren wel chili con carne. 

Chili con carne is een gerecht met vlees maar omdat het vandaag weer meatless monday is deel ik graag variatie zonder vlees. Het wordt dus chili sin carne. Vlees is namelijk echt niet elke dag nodig. Ik eet zelf zo’n 4-5 dagen per week vegetarisch en wil jullie laten proeven dat een gerecht zonder vlees ook heel smakelijk is. Ik gebruik in deze chili sin carne kidneybonen uit blik. Je kunt ook ongekookte bonen gebruiken maar ik vind dat na een dag werken echt te veel werk. Ik wil gewoon binnen een uur het eten op tafel hebben staan.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 200 gram kidneybonen uit een glazen pot
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 groen paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  •  400 gram gepelde tomaten uit blik
  • blikje tomatenpuree (140 gram)
  • snuf kaneel, ongeveer 1/4 van een theelepel
  • theelepel komijnzaad
  • olijfolie om in te bakken

Hoe maak je deze chili sin carne?

een grote pan bij voorkeur een gietijzeren pan

  1. Zet de pan op het vuur en verhit hierin wat olie.
  2. Bak hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig ziet.
  3. Voeg nu de peper toe (laat de zaadjes weg als je niet van pittig houdt) en daarna de champignons. Bak dit aan totdat de champignons bruin zijn.
  4. Zet nu het vuur laag en schep de tomatenpuree samen met de komijnzaad en de kaneel erdoorheen. Bak het zo’n 2 minuten op laag vuur.
  5. Voeg de stukjes paprika toe en schep het er goed doorheen.
  6. Nu is het tijd om de gepelde tomaten toe te voegen. Vul daarna het blik tot 1/4 met water en voeg dit er ook aan toe. Schep alles goed door en breng het aan de kook. Als het net kookt zet je het vuur lager en laat je het voor 15 minuten rustig garen.
  7. Voeg na 15 minuten de kidneybonen toe en laat deze voor 10 minuten mee pruttelen. Je kan natuurlijk altijd deze chili langer laten pruttelen hoe langer hoe lekkerder.

Erg lekker met zilvervliesrijst, ijsbergsla of een salade

Eet smakelijk!

Ga je dit recept maken? Laat het mij dan weten op social media via de #puursuzanne altijd leuk om te zien!

chili sin carne - www.puursuzanne.nl

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)