Als ik geen idee heb wat ik moet koken dan maak ik vaak couscous. Het is makkelijk te maken. Het kan niet mislukken en ik kan er mijn restjes groenten in kwijt. Ik vergeet daarom ook vaak de combinaties op te schrijven als ik dan weer een foto plaats op instagram met een couscous gerecht krijg ik altijd de vraag: ” Hoe heb je dat gemaakt? ”

Uhm Oeps vergeten op te schrijven. Gelukkig was ik het vorige week niet vergeten en kan ik met jullie een heerlijk couscous gerecht delen. Ook voor mezelf erg handig zodat ik het nog eens kan maken.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Koekenpan, Grillpan, grote schaal

  • 150 gram droge couscous
  • 2 biefstukken,  zorg dat deze op kamer temperatuur zijn
  • 250 gram champignons, gesneden
  • 1 kleine rode paprika, in stukjes
  • 250 gram groene asperges
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 theelepel kruiden ( ik gebruikte de Baharat mix van Jonnie de Boer maar je kan ook voor een andere oosterse mix kiezen)
  • olijfolie om in te bakken
  • ter garnering balsamico dressing

 

Hoe maak je het?

  1. Maak de couscous zoals beschreven op de gebruiksaanwijzing klaar in een grote kom met deksel. Op het moment dat je de droge couscous in de kom doet doe er dan de kruiden en de knoflook bij en laat het staan.
  2. Als de couscous aan het garen is kan je ondertussen de champignons en de paprika bakken in wat olijfolie. Schep de champignons en de paprika als ze gaar zijn door de couscous. En laat de couscous in de kom afkoelen. Het is erg lekker om de couscous lauw te eten.
  3. Verhit de grill pan op hoog vuur en grill hierin de asperges 4 tot 5 minuten.
  4. Nu is het tijd voor de biefstuk. Zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Bak je biefstuk hoe jij hem het lekkerst vind. Ik bak mijn biefstuk aan beide kanten 2,5 minuut in olijfolie. Bestrooi de biefstuk nu eventueel met wat kruiden. Het belangrijkste is dat je de biefstuk na het bakken nog even laat nagaren onder wat zilverfolie. Snijd de biefstuk in plakjes.
  5. Schep de biefstuk, de couscous en de groene asperges op je bord. Doe over de groene asperges wat balsamico dressing.
MMMMMMMM……..

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)