Als ik niet weet wat ik moet eten. Geen zin heb om uitgebreid te koken of als er nog wat restjes groenten in de koelkast liggen maak ik een couscous salade. Ik post hier regelmatig een foto van op instagram. Ik krijg dan heel vaak de vraag: Mag ik het recept? Hoe maak je dat? Uhm oeps denk ik dan. Ik heb het helemaal niet opgeschreven.De hoogste tijd dus om mijn favoriete couscous salade hier te delen. Ik maak vaak een grote schaal zodat ik er de volgende dag lekker mee kan lunchen. Ook lekker voor bij de BBQ.

Wat heb je nodig voor een grote schaal salade?

een grote schaal, een koekenpan,

  • 300 gram ongekookte couscous
  • 50 gram rozijnen
  • een sjalotje
  • 200 gram, fijn gesneden champignons
  • een halve courgette in blokjes
  • 1 bosui fijn gesneden
  • 150 gram feta in blokjes
  • 50 gram kiemen
  • 60 gram walnoten
  • olijfolie
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • een rode en een groene gegrilde paprika. Dit kan je kant en klaar kopen maar ook zelf maken. Zie hier hoe je dat doet.

Hoe maak je deze salade?

  1. Doe de droge couscous met de rozijnen in een grote kom. Gooi er nu koken water overheen. (check de verpakking hoeveel) Ik haal mijn couscous altijd bij de turkse supermarkt en daar is de verhouding 1:1. Voeg de sjalot toe en doe een deksel op de schaal en laat het even staan.
  2. Je kunt nu de gegrilde paprika’s gaan maken. Kijk hier voor het recept. Snijd de paprika’s daarna in wat kleinere stukken.
  3. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette samen met de champignons en de bosui en een beetje peper gaar.
  4. Schep de gebakken groenten en de gegrilde paprika’s door de couscous heen.
  5. Doe de feta door de couscous heen en voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe.
  6. Schep de couscous op de borden en garneer met walnoten en kiemen.
Eet smakelijk!

 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)