Ook vandaag is het weer tijd voor een kerstrecept. Zoals jullie gemerkt hebben zijn er deze week heel veel kerstrecepten online gekomen. En er komen er nog een aantal bij. Vandaag is het de beurt aan de gevulde champignons. Deze gevulde champignons met geitenkaas zijn een perfect gerecht voor tijdens de feestdagen. Je kunt het als hoofdgerecht eten of als voorgerecht. Net waar jij zin in hebt ;-)

 

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • twee portobello’s
  • 100 gram Violife Greek white
  • pijnboompitten
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • een beetje vloeibare zoetstof (ahornsiroop, dadelstroop of honing)
  • een handje rucola

Hoe maak je deze gevulde champignons?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steeltjes uit de portobello’s.
  2. Bestrijk de portobello’s in zijn geheel met olijfolie.
  3. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en meng deze met de greek white.
  4. Verdeel het mengsel over de portobello’s  en doe deze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Rooster de pijnboompitten  in een koekenpan zonder olie.
  6. Besprenkel wat zoetstof over de portobello’s heen.
  7. Garneer de gevulde portobello’s daarna met de pijnboompitten.
  8. Verdeel de rucola over de borden en leg hierop de gevulde portobello’s.

Op een smakelijke kerst!

Hier vind je de andere kerstrecepten.

Gevulde champignons | vegetarisch voorgerecht | feestdagen | Puur Suzanne

Gevulde champignons | vegetarisch voorgerecht | feestdagen | kerst recept | Puur Suzanne

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Latest posts by Suzanne (see all)