Als ik thuis kom na een dag werken wil ik snel eten op tafel hebben staan. Ik of Dennis kookt dan snel iets. Ik maak vaak een foto van mijn eten zodat ik dat daarna op instagram kan posten. Ik krijg dan regelmatig reacties: ooh wat is het recept? En dan denk ik ooh ja ik had hier goede foto’s van moeten maken zodat ik het recept kan plaatsen op mijn blog. Na twee jaar bloggen snap ik het nog steeds niet helemaal. Zo plaatstte ik vorige week ook foto’s van gevulde courgettes met gehakt en kreeg daar uiteraard reacties op. En nee, deze dombo had weer geen goede foto’s gemaakt. Dus ja deze week at ik nog maar een keer gevulde courgettes zodat ik er fatsoenlijke foto’s van kon maken.

Ik vul deze courgette’s met rundergehakt. En breng het op smaak met een pittige curry kruidenmix. Ik heb echt verschillende potjes met kruidenmixen op voorraad zodat ik altijd iets lekkers kan maken en ik geen pakjes en zakjes nodig heb. Let erop als je potjes met kruidenmixen koopt wat erin zit. Ook hierbij geldt lees de etiketten want er kunnen zo allerlei gekke toevoegingen inzitten. Als je minder koolhydraten wilt eten is dit een ideaal gerecht. Ik heb in de avond echt genoeg aan 1 gevulde courgette. Wil je toch meer eten dan alleen een gevulde courgette is het erg lekker om er wat zilvervliesrijst bij te eten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 courgette’s
  • een teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • een kleine ui, fijn gesneden
  • 100 gram kastanje champigons, in plakjes
  • 200 gram biologisch rundergehakt
  • 50 gram geraspte kaas
  • grof zeezout
  • 1 theelepel pittige curry kruiden
  • olijfolie om in te bakken

Hoe maak je deze gevulde courgette?

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette doormidden. Hol de courgette’s uit. Doe dit voorzichtig zodat je de schil niet beschadigt. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde courgette met wat zout. De inhoud van de courgette niet weggooien, want daarmee ga je de courgette ook weer vullen. Leg de uitgeholde courgettes op de bakplaat en doe ze voor een kwartier in de voorverwarmde oven. Het is namelijk erg lekker als de courgette alvast voor gaart voordat je deze vult.
  2. Nu is het tijd om de vulling te gaan maken. Snijd de courgette pulp fijn.
  3. Doe in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui. Doe hierbij het gehakt en voeg de pittige kruiden toe. Voeg als het gehakt gaar is de champignons en de “restjes” courgette toe. Roer het goed door elkaar en bak dit totdat de champignons gaar zijn. Ik proef zelf altijd even of het goed op smaak is. Voeg anders nog wat kruiden toe. Of een klein beetje sambal voor meer pit.
  4. Als de courgettes zijn voor gegaard kun je ze gaan vullen met het gehakt mengsel. Bestrooi eventueel met wat kaas. En zet dan de courgettes terug in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Ondertussen kun je alvast beginnen met de afwas of de tafel dekken.
Eet Smakelijk

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)