Ruim 5 jaar geleden was de gevulde paprika met gehakt 1 van mijn allereerste recepten op Puur Suzanne. Ik vind het altijd erg leuk om mijn oude recepten terug te zien. En soms update ik een recept, omdat het recept niet meer bij mij past of omdat de foto’s wel wat mooier kunnen. De gevulde paprika’s met gehakt past niet meer bij Puur Suzanne. Niet omdat het gerecht niet goed is maar omdat ik zelf zoveel mogelijk plantaardig aardig eet. Zo’n ruim 2,5 jaar geleden besloot ik om alleen nog maar vegetarische gerechten te delen op Puur Suzanne. En het laatste half jaar zijn er eigenlijk alleen nog maar plantaardige recepten online gekomen. En ja daar horen recepten met gehakt niet meer bij. Gelukkig heb je in de meeste supermarkten een super goed alternatief voor gehakt namelijk vegetarisch gehakt. Ik vind zelf het vegan gehakt van de Albert Heijn heel fijn. Dit omdat het hoog in eiwitten is, en het weinig zout bevat.
Vandaag geef ik dus 1 van mijn populairste recepten een update. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt :-)
Recept: gevulde paprika’s (vegan)
Wat heb je nodig voor gevulde paprika’s voor 2 personen?
Oven en een koekenpan
- 2 grote rode paprika’s, een andere kleur kan natuurlijk ook ;-)
- 200 gram vega gehakt, deze is mijn favoriet.
- 150 gram champignons, in stukjes
- 1/3 courgette, in blokjes
- een kleine ui, fijngesneden
- teen knoflook fijn gesneden
- vegan kaas (ik gebruik de kaas van Violife) geen zin in vegan kaas? Je kunt dit ook weglaten en de paprika’s nadat ze uit de oven komen garneren met wat edelgistvlokken en pijnboompitten.
- eetlepel Italiaanse kruidenmix, een andere kruidenmix kan natuurlijk ook goed
- snufje peper
- vloeibare margarine om in te bakken
- 2 porties zilvervlies rijst
Hoe maak je het?
- Snijd de paprika’s doormidden. Maak ze goed schoon en verwijder de steel. Je zorgt dat je 2 kommetjes van paprika hebt om te vullen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de koekenpan op het vuur en giet er een beetje vloeibare margarine in. Als de pan goed heet is, fruit je hierin de ui aan. Voeg het vega gehakt en de knoflook toe en bak dit kort mee.Voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak het gehakt voor een paar minuten. Voeg daarna de courgette, ui en de champignons erbij. En bak dit nog even kort mee. Breng op smaak met een beetje peper.
- Vul de gehalveerde paprika’s met het mengsel. Bestrooi de paprika’s met zoveel kaas als jij lekker vindt. Doe de paprika’s 30 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de rijst. Geen zin in rijst? Maak er dan een salade bij.
- Meestal heb ik nog wat groenten mengsel over, dit roer ik dan door de rijst die ik erbij serveer.
Eet smakelijk!
Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op!
Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
Dat ziet er heerlijk uit Suzanne! Leuk ook dat je nu een .nl website hebt, dat komt net wat professioneler over. Ik ga de gevulde paprikas snel proberen.
Bedankt voor je leuke reactie. Ik ben super blij dat de site eindelijk over is naar .nl! Ben benieuwd wat je van de gevulde paprika’s vind. Groetjes, Suzanne
Hmm vind gevulde paprika’s zo ontzettend lekker, eet ze zelf ook vaak! Lekkere variatie inderdaad om een keer met kippengehakt te proberen, en dan met couscous bv!
Hee Claudia,
Bedankt voor je reactie. Zoveel variaties zijn er mee mogelijk.
Leuk recept!!! Maak ik ook af en toe.
Gister gemaakt, was erg lekker:)
Ziet er goed uit! Vooral met quinoa spreekt me wel aan :)! Heb zelf net een blog vol met quinoa maar dit is iets wat ik zeker eens moet proberen binnenkort, bedankt!
Ik ga dit recept vanavond proberen! Ík zal je later sturen wat ik er van vond ;)
Oeee ben heel benieuwd
Ja het was heerlijk! Heb het recept wel hier en daar wat aangepast door er ook verse bieslook en kidneybonen in te doen, maar erg genoten van deze paprika’s. Lekker receptje dus!
Goed om te horen! Goed idee met de kidneybonen. Ik maak mijn gevulde paprika’s ook iedere keer anders. Perfect recept om mee te varieren.
Ja het was ook voor mijn vriend en die is niet zo’n champignon-fan vandaar! Ook de bieslook er doorheen was erg fris, ik ga het zeker vaker maken.
Kun je de quinoa ook al direct door het mengsel doen en dan direct in de paprika? Of wordt deze dan te vol?
Hee Maartje,
Dat kan zeker. Ik zou dan wel kiezen voor andere verhoudingen. Vb 4 paprika’s ermee vullen of minder gehakt gebruiken. Groetjes, Suzanne
Suzanne superlekkere recepten ik heb de gevulde paprika’s gemaakt, echt jammie ga zo door
Erg lekker, dank voor het recept!
Je kunt de paprika’s ook uithollen, vullen en rechtop in een muffinhouder de oven in schuiven. Staat leuk op tafel.
Ik wil ze ook graag eens maken met tonijn, maar welke kaas zou daar lekker bij zijn?
Super lekker recept ben het nu aan het maken …
Fijn recept! Mooi ook dat de eiwitten redelijk hoog zijn ondanks het vegan is. Top. Deze ga ik maken.