De gevulde paprika met gehakt is op dit moment mijn favoriete avondeten. Het is makkelijk, erg lekker en gezond. En ja met paprika’s maak je mij altijd blij. Je maakt de vulling (waarin je restjes groenten kunt verwerken), je vult de paprika’s en de oven doet het meeste werk. Ondertussen kan je alvast de afwas doen of even op de bank hangen. Je kan dit recept gebruiken als basis maar gebruik gerust je eigen fantasie. Er zijn zo zoveel verschillenden combinaties mogelijk. Ik kunt de gevulde paprika’s eten met wat rijst, quinoa, couscous of een heerlijke salade. Als ik niet zoveel honger heb eet ik er niks bij en is een gevulde paprika voor mij al genoeg.

Ooh en eet je liever geen vlees? Ik heb hier een recept voor vegetarische gevulde paprika’s.

Wat heb je nodig voor  gevulde paprika’s met gehakt voor 2 personen? 

Oven en een wok of koekenpan

  • 2 grote rode paprika’s
  • 250 gram biologisch rundergehakt ( je kan ook vegetarisch- of kipgehakt gebruiken)
  • 150 gram (kastanje)champignons, in stukjes
  • 1/3 courgette, in blokjes
  • ui in, in kleine stukjes
  • 1 teen knoflook, in kleine stukjes
  • parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden, andere kruiden kan natuurlijk ook goed
  • Olijfolie om in te bakken

Hoe maak je het? 

  1. Snijd de paprika’s doormidden. Maak ze goed schoon en verwijder de steel. Je zorgt dat je 2 kommetjes van paprika hebt om te vullen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Zet de wok op het vuur en giet er een klein beetje olijfolie in. Als de wok goed heet is, rul je de gehakt samen met de ui en de knoflook.Voeg de Italiaanse kruiden toe. Als het gehakt gaar is doe je de courgette, ui en de champignons erbij.
  4. Vul de gehalveerde paprika’s met het mengsel. Bestrooi de paprika’s met de kaas. Doe de paprika’s 30 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.

Meestal heb ik nog wat gehakt mengsel over, dit roer ik dan door de rijst, quinoa  of couscous die ik erbij serveer.

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur