Mijn favoriete avondmaaltijd is gevulde paprika. Het allereerste recept met gevulde paprika’s dat ik hier deelde was met rundergehakt. Het leek mij nu een goed idee om eens vegetarische gevulde paprika’s te maken. Ik vulde dit keer de paprika’s met couscous. Dit recept is voor twee personen je houdt namelijk nog een restje couscous over wat je er prima bij kunt eten. Ook zou je er nog een groene salade bij kunnen maken. Het is maar net hoe groot je eetlust is.
Wat heb je nodig voor 2 gevulde paprika’s?
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika’s
- 100 gram volkoren couscous
- 50 gram rozijnen
- 100 gram champignons, fijn gesneden
- 50 gram verse bladspinazie
- 1 klein ui, fijn gesneden
- half groentebouillon blokje
- 75 gram feta
- (olijf)olie om in te bakken
Hoe maak je deze gevulde paprika’s ?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de couscous in een pan met de rozijnen en het halve bouillon blokje. Giet er kokend water (check de verpakking voor de juiste hoeveelheid) over en zet de couscous even weg.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de ui aan. Voeg de champignons toe. Als de champignons mooi bruin zijn, voeg dan de spinazie toe. Bak de spinazie 1 minuut mee.
- Roer nu het champignonmengsel door de couscous heen. Zorg dat alles goed gemengd is. Verkruimel nu de feta en roer dit er goed doorheen.
- Snijd de kapjes van de paprika’s af. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.
- Schep het couscous mengsel in de paprika’s. Zet de paprika’s op een bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker met het restje couscous of een salade
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023