Na een dag werken wil je snel een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel zetten. Hierdoor maak ik regelmatig wokgerechten, dit is makkelijk en snel te bereiden. Zoals jullie misschien niet weten ben ik best onhandig in de keuken. Bij het wokken ligt soms de helft naast de pan met als gevolg een grote puinhoop, dit gebeurt niet alleen met wokken trouwens.

Ik was daarom heel blij dat ik de Wokarang van BK mocht testen. BK Cookware zegt over de Wokarang: “Als je gebruik maakt van de Wokarang vallen de ingrediënten altijd terug in de wok. Vanwege de gepatenteerde omkeer methode is wokken een stuk makkelijker”, ideaal dus!

Eerst zien, dan geloven. Ik heb het stappenplan gevolgd om mijn wok in gebruik te nemen. Je moet namelijk eerst de wok inbranden zodat er een natuurlijke anti-aanbaklaag in de wok ontstaat.  

Hoe brand je de wok in?

Was voor gebruik de wok om de beschermende wax-laag te verwijderen af in warm water met een beetje afwasmiddel. Droog hierna de wok goed af.

Zet de wok op het fornuis en laat deze langzaam goed warm worden. Doe wat olie in de wok en verdeel de olie door de wok heen. Laat de  wok op het vuur staan totdat de olie begint te roken. En wacht tot de olie verkleurt. Haal de wok van het vuur, laat de wok afkoelen en verwijder de olie met keukenpapier. Herhaal dit proces twee à drie keer. Het bakoppervlak van de wok heeft een donkerdere kleur gekregen.

Na het inbranden ben ik aan de slag gegaan met een heerlijk recept voor gewokte champignons met noodles. Ja, ik ben blij met de Wokarang en mijn gasfornuis was ook niet compleet ontploft na het maken van deze lekkere maaltijd.

De BK Nature Wokarang is geschikt voor alle warmtebronnen. Je kunt ermee roerbakken, braden, stomen en zelfs frituren.

 

Recept: Noodles met champignons

Wat heb je nodig?

BK Nature Wokarang en een pan om de noodles in te koken

 • Rijst of boekweit noedels voor 2 personen (ik ga uit van 80 gram per persoon)
 • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden  
 • 1 gele puntpaprika, fijngesneden
 • 2 bosuitjes, fijngesneden
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 1 rode peper, fijngesneden
 • sesamolie
 • 2 eetlepels sojasaus
 • theelepel gemberpoeder
 • 2 handjes ongezouten pinda’s ter garnering

Hoe maak je het?

 1. Snijd allereerst de champignons in plakjes. Doe deze in een kom en meng deze met 4 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel gember, de knoflook en de fijngesneden rode peper. Roer alles goed door elkaar en zet de kom weg.
 2. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking.
 3. Giet de noodles af en spoel ze onder koud water af. Meng met een eetlepel sesamolie zodat de noodles niet gaan plakken.
 4. Zet de wok op het vuur. Verhit hierin twee eetlepels sesamolie. Doe de champignons inclusief de marinade in de wok. En wok dit voor zo’n 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gele paprika toe en wok dit nog 1 minuut mee.
 5. Voeg de gekookte noodles toe en meng alles goed door elkaar en wok dit nog voor een halve minuut mee.
 6. Schep de noodles in twee kommen. Garneer met pinda’s en bosui.

Eet smakelijk!

Wokarang - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met BK Cookware. Lees hier mijn disclaimer.

Latest posts by Suzanne (see all)