Vanaf vandaag wil ik elke maandag aandacht besteden aan meatless monday of plantaardig maandag. Ik loop al veel langer met dit idee rond maar door mijn chaos kwam het er steeds niet van. Ik deelde op maandag al regelmatig een recept voor het avondeten op Facebook zonder vlees. Nu ik eindelijk mijn mailbox en blog op orde heb kan ik dit ook wat groter aanpakken. Elke maandag zal er nu een vegetarisch gerecht gepost worden. Het kunnen lunch of diner gerechten zijn. Ook kunnen er tussendoortjes of toetjes bij zitten deze zullen dan veganistisch zijn. Veganistisch is zonder dierlijke producten. Het kunnen blogs van mezelf zijn maar er zullen ook zeker hele leuke gastblogs tussen zitten.

Ik wil dit doen om jullie te laten zien dat plantaardig eten naast dat het gezond, beter voor het milieu, ook gewoon heel lekker is. Het is voor mezelf een uitdaging om op deze manier steeds nieuwe gerechten te verzinnen of een taart te bakken zonder ei. Ook is het de bedoeling dat ik duidelijker aan zal geven op mijn blog welke recepten er vegan en vegetarisch maar dat klusje schuif ik nog even voor mij uit. Ik bijt vandaag het spits af met een simpele notenrijst.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 75 gram ongekookte rijst
 • 1 eetlepel pompoenpitten
 • 1 eetlepel zonnebloempitten
 • 3 gedroogde abrikozen, in hele klein stukjes gesneden
 • 100 gram sugarsnaps
 • 150 gram tauge
 • 2 eetlepels sojasaus

Hoe maak je het?

 1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Voeg de laatste twee minuten van het koken de pompoenpitten, de zonnebloempitten en de abrikozen toe.
 3. Als de rijst aan het koken is en het bijna klaar is kan je de groenten gaan wokken.
 4. Zet de wok op het vuur en zet het vuur hoog. Doe de sugarsnaps en de tauge in de wok en voeg de twee eetlepes sojasaus toe. Wok de groenten voor maximaal 4 minuten zodat de groenten lekker knapperig blijft.
 5. Schep de rijst en groenten apart op je bord. De rijst is door de abrikozen lekker plakkerig waardoor je het heel mooi kunt serveren.

 

Eet smakelijk!

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)