Vorige week liet ik jullie in mijn eetdagboek zien dat ik een heerlijke quinoa salade at. Ik beloofde dat ik het recept met jullie zou delen dus bij deze. Het een salade die makkelijk te maken is. Met deze temperaturen heb ik  namelijk geen zin om uitgebreid te koken. Ook is mijn eetlust minder als het zo warm is, daarom is deze salade perfect want je krijgt op deze manier voldoende voedingsstoffen binnen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • een kleine rode ui, gesnipperd
  • 8 cherrytomaten, gehalveerd
  • een halve rode paprika, in kleine stukjes
  • een avocado, in stukken
  • 30 gram rucola
  • 125 gram ongekookte quinoa (ik gebruikte de gemengde quinoa van Lasie)
  • 2 kipfilets
  • een limoen partje
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden

Hoe maak je deze salade?

  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak ondertussen de kipfilet in de olijfolie met wat Italiaanse kruiden. Bak deze tot deze lichtbruin is. Snijd daarna in stukjes.
  • Laat de quinoa afkoelen. Roer de ui, de avocado en de paprika door de quinoa heen.
  •  Nu is het tijd om de borden mooi op te maken. Verdeel het quinoa mengsel over 2 borden. Leg 4 cherry tomaten per bord om het quinoa mengsel heen. Leg daarna de rucola op het quinoa mengsel en besprenkel het met een beetje olijfolie. Daarna kan je de kip hierboven op leggen. Besprenkel de kip nog een beetje met limoen.
Mmmm smullen maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur