Vorige week liet ik jullie in mijn eetdagboek zien dat ik een heerlijke quinoa salade at. Ik beloofde dat ik het recept met jullie zou delen dus bij deze. Het een salade die makkelijk te maken is. Met deze temperaturen heb ik namelijk geen zin om uitgebreid te koken. Ook is mijn eetlust minder als het zo warm is, daarom is deze salade perfect want je krijgt op deze manier voldoende voedingsstoffen binnen.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- een kleine rode ui, gesnipperd
- 8 cherrytomaten, gehalveerd
- een halve rode paprika, in kleine stukjes
- een avocado, in stukken
- 30 gram rucola
- 125 gram ongekookte quinoa (ik gebruikte de gemengde quinoa van Lasie)
- 2 kipfilets
- een limoen partje
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
Hoe maak je deze salade?
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak ondertussen de kipfilet in de olijfolie met wat Italiaanse kruiden. Bak deze tot deze lichtbruin is. Snijd daarna in stukjes.
- Laat de quinoa afkoelen. Roer de ui, de avocado en de paprika door de quinoa heen.
- Nu is het tijd om de borden mooi op te maken. Verdeel het quinoa mengsel over 2 borden. Leg 4 cherry tomaten per bord om het quinoa mengsel heen. Leg daarna de rucola op het quinoa mengsel en besprenkel het met een beetje olijfolie. Daarna kan je de kip hierboven op leggen. Besprenkel de kip nog een beetje met limoen.
Mmmm smullen maar!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
Suzanne
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur
Latest posts by Suzanne (see all)
- Havermout met peer en gember - 13/02/2019
- Vega curry met champignons - 11/02/2019
- Ovenschotel met prei - 04/02/2019
Ziet er erg lekker uit! Goed idee om met dit weer te maken.
Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Ik heb ook totaal geen trek met deze tropische temperaturen, dus zo’n salade is perfect!
Vooral niet te moeilijk doen met dit weer…. De salade is perfect voor dit weer!
We gaan er zo aan beginnen! Eventjes wachten op de kipjes, en dan smullen, proefde even : lekker fris maar beetje flauw, nog wat meer keltisch en dan wel een hoop(lees: veel) gemaakt, wellicht morgen ook prima met iets erbij. Suggesties? Dank je Suzanne!
Zout toevoegen met dit weer is sowieso heel slim. Ook lekker met Hollandse garnalen of gamba’s. Of met feta en wat rozijnen?
O wat een goed plan! Ga kijken of dat morgen te verwezenlijken is AH is open op zondag of Marqt of maak ik nu reclame? Sorry (juich en blijdschap!)
Haha beetje reclame mag toch ;-) ben benieuwd welke variatie het gaat worden.