Vorige week maakte ik een heerlijke zomerse salade met kip en mango. Ik weet het de zomer is nog ver te zoeken buiten maar een beetje zomer op je bord kan geen kwaad toch? Ik plaatste een foto van deze heerlijke salade op instagram met de oproep om deze foto te liken als je het recept wilden hebben. Nou dat heb ik geweten. Ik ontving meer dan 300 likes op deze foto dus daarom vandaag het recept voor jullie.

Wat heb je nodig voor 2/3 personen? 

staafmixer, een hoge kom,  een kom voor de salade, een koekenpan, pan om pasta te koken

  • 100 gram volkoren pasta
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • een kwart komkommer, in kleine stukjes
  • 20 gram preikiemen (andere kiemen kunnen ook prima)
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 50 gram walnoten (ongezout en ongebrand)
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • kokosolie om de kip in te bakken
  • twee theelepels chillivlokken

Hoe maak je deze zomerse salade?

  1. Kook de pasta zoals aangeven staat op de verpakking. Ik moest mijn pasta 9 minuten koken en ik heb gelijk de sperziebonen erbij gedaan. Dat scheelt weer een pan ;-) Giet de pasta in een vergiet en en blus af met koud water. Doe de pasta en de bonen in een grote kom en meng er naar smaak wat olie door voorbeeld lijnzaadolie maar olijfolie kan ook prima. Doe hier de komkommer en de kiemen bij en roer goed door.
  2. Verhit wat kokosolie in de pan. Doe de knoflook in de pan en bak de knoflook op laag vuur 1 minuut aan. Voeg de kip met wat chillivlokken erbij. Bak de kip in zo’n 8 minuten gaar. Schep de kip door de pasta heen. En meng alles goed door elkaar.
  3. Doe de mango samen met 4 eetlepels olijfolie in een hoge kom. Pureer de mango met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zorg dat het een bijna gladde moes wordt. Als er wat stukjes in zitten is dat helemaal niet erg Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als je het te dik vindt.
  4. Schep de pasta salade op je bord. Garneren met de mango chutney en wat walnoten.
  5. SMULLEN MAAR!

salade - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Ga je dit recept maken? Tag mij dan op instagram of gebruik de hastag #puursuzanne

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur