Het is maandag en dat betekent: geen vlees, ook wel meatless monday genoemd. Vandaag deelt Helena een heerlijke vegan pasta. Ik ben er echt heel blij mee. Helena laat zien dat vegan eten helemaal niet ingewikkeld is en maakt prachtige foto’s van haar gerechten.   

Dit is denk ik het meest simpele pastagerecht ooit. Het duurt niet langer dan 10 minuten om het te bereiden. En dan heb je wel echt een hele gezonde en lekkere pasta op tafel staan. De saus, de pesto, is gemaakt van enkel goede en gezonde ingrediënten. Je zou dit gerecht nog gezonder kunnen maken dan het al is door geen gewone pasta te gebruiken, maar door in plaats daarvan ‘spaghetti’ te maken van courgette met een spiraalsnijder. En oh ja, de limoen is best wel aanwezig, ik vind dat heel lekker, maar als je niet zo’n fan bent van limoen kun je beter het sap van een halve in plaats van een hele gebruiken en er twee eetlepels water aan toevoegen. Op naar het recept!

Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

  • 150 gram volkoren (spelt) spaghetti
  • 1 avocado
  • 90 gram spinazie
  • 20 gram amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zeezout
  • het sap van 1 limoen
  • een handje pijnboompitten
  • een staafmixer

Hoe maak je deze spaghetti?

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de pesto. Doe de ontpitte en geschilde avocado met de spinazie, amandelen, knoflook, zeezout en limoen in een kom en maak dit helemaal fijn met een staafmixer.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng de spaghetti met de pesto en pijnboompitten.

Geniet ervan!

 

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.