Wraps op basis van speltmeel zijn zo ontzettend lekker en makkelijk te maken. Ik ben er dol op. Deze wraps zijn zoveel lekkerder dan die kant en klare wraps uit de supermarkt vol met onzinnige ingrediënten. Je kunt de wraps met allerlei groenten, vlees en/of vis vullen. Maar het allerlekkerst vind ik het met gehakt en wat tomatenpuree.

Ik deel daarom graag dit recept met jullie. Dit recept is voor 5 wraps. Wij eten hier thuis met zijn tweeën van. Ik eet er twee en Dennis eet er drie. Maar soms eten we er allebei twee en is er nog eentje over voor de lunch voor de volgende dag. En deze wraps passen perfect in het thema van deze week van de #30voeljefit challenge. Het thema is namelijk deze week diner. Meer informatie over dit thema vind je hier op de blog van Reny.

Recept: Speltwraps met gehakt

Wat heb je nodig voor 5 speltwraps ?

Koekenpan

voor de wraps:

  • 400 ml water
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 2 los geklopte biologische eieren
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels, fijn gehakte peterselie

vulling:

  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 100 gram kastanje champigons
  • een sjalotje fijn gesneden
  • een klein blikje tomaten pure (70 gram)
  • 1/4 courgette in kleine stukjes
  • een groene paprika in kleine stukjes
  • een oranje zoete punt paprika
  • wat gedroogde italiaanse kruiden ( zoals oregano,rozemarijn,salie en tijm)
  • peper naar smaak

voor erbij een komkommer in plakjes

Hoe maak je het? 

  1. Meng alle ingrediënten (voor de wraps) in een grote mengkom, dit kun je gewoon met een garde doen.
  2. Zet de koekenpan op het vuur en doe hier een klein beetje (olijf)olie in. Ik gebruik alleen olijfolie voor de eerste wrap en de andere wraps bak ik in een droge koekenpan.
  3. Giet een beetje beslag in de koekenpan, draai en schud het beslag, zodat het beslag zicht verspreidt. Het is belangrijk dat de je wrap de tijd geeft om gaar te worden. Bak de wraps op  niet te hoog vuur. Zorg dat de wraps  langzaam garen. Wees voorzichtig met het omdraaien. Bak de wraps totdat ze er een beetje taai uit zien.
  4. Hoe maak je het gehaktmengsel? Fruit het sjalotje aan in een pan met wat olie. Doe daarbij het gehakt. Als het gehakt gaar is doe je paprika’s, courgette en champignons erbij. En bak je deze even mee. Schep nu het blikje tomatenpuree erdoorheen. En breng op smaak met wat peper en wat Italiaanse kruiden. Zorg dat de tomatenpuree ook goed warm wordt. En nu kun je de wraps gaan beleggen.
  5. Dat wordt smullen!
Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)