Kun je het recept voor sticky tempeh delen? Een vraag die ik de laatste tijd veel heb ontvangen op Instagram. Ik snap dat ook wel het is 1 van mijn favoriete gerechten en deel het regelmatig in mijn stories maar had het dus nog nooit uitgewerkt. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Tempeh is een “koek” van gefermenteerde sojabonen. Het ziet eruit als een saai wit blok maar je kunt er zulke lekkere dingen mee maken.

Tempeh is te koop in de meeste supermarkten. Ik koop het zelfs het liefst bij de toko omdat het daar vaak goedkoper is en stiekem nog lekkerder.

Ik eet sticky tempeh het liefst met rijst, sperziebonen, pindasaus en gebakken uitjes. Maar ik kan het ook zo als snack eten.

Sticky tempeh
Recept: sticky tempeh

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 gram tempeh
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Hoe maak je het?

  1. Halveer het blok tempeh en snijd de tempeh in dunne plakjes.
  2. Zet een pan op het vuur en verhit hierin een laagje zonnebloem olie. De olie moet echt goed heet worden.
  3. Doe de stukken tempeh erin en bak het aan beide kanten tot het lichtbruin is. Haal de tempeh uit de pan en doe dit in een kom. Maak de pan schoon met keukenpapier.
  4. Kook ondertussen de rijst en de sperziebonen en de pindasaus (of maak er een lekkere bloemkool nasi bij)
  5. Zet de pan waarin je de tempeh hebt gebakken opnieuw op het vuur. Doe 6 eetlepels ketjap manis in de pan en voeg de tempeh toe. Roer dit goed door elkaar en voeg de knoflookpoeder erbij. Zorg dat het vuur laag staat. De ketjap manis moet gaan karameliseren. Bak de tempeh roerend 2 tot 3 minuten. Je kunt eventueel nog een beetje sambal toevoegen.
  6. Serveer met boontjes, rijst, pindasaus en gebakken uitjes.

Sticky tempeh

Eet smakelijk!

Vaker tempeh eten? Probeer dan ook de sambal goreng tempé kering van Culinessa.

 

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden. 

Latest posts by Suzanne (see all)