Bij de herfst hoort een goede stoofpot. Er zijn zoveel combinaties mogelijk. Vandaag ga ik jullie door middel van mijn favoriete recept mijn stoofgeheim laten zien. Ben enorm benieuwd wat jullie ervan vinden.

Deze stoofpot is erg lekker in combinatie met een ovenschotel met pompoen en zoete aardappel.

Wat heb je nodig voor een heerlijke stoofpot?

Een geëmailleerde gietijzeren stoof- / braadpan.

  • 700 gram riblappen van Ierse runderen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 sjalotjes, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • twee wortelen, in blokjes
  • halve liter groentebouillon, ik maak dit met een blokje
  • 0,3 liter rode wijn
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
  • een takje rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • een blikje tomatenpuree (70 gram)
  • paprikapoeder naar smaak
  • knoflookpoeder naar smaak
  • zout naar smaak
  • 50 gram roomboter om in te bakken

Hoe maak je deze stoofpot? 

  1. Voorbereiding: snijd het vlees in blokjes en snijd de groenten fijn.
  2. Zet de gietijzeren pan op het vuur en smelt hierin de boter.
  3. Het vlees kan in de pan. Bestrooi het vervolgens met paprika-, knoflookpoeder en wat zout. Bak het vlees lichtbruin in een aantal minuten.
  4. Meng het blikje tomatenpuree en de gesneden groenten met het vlees. Bak dit 5 minuten mee met het vlees.
  5. Voeg de rode wijn toe en vul dit aan met de groentebouillon.
  6. Nu kunnen de kruiden er bij in de pan (rozemarijn en laurier). Breng de totale inhoud van de pan aan de kook.
  7. Als de stoofpot kookt zet je het vuur op de allerlaagste stand en sluit de pan met een deksel.
  8. Laat de pan een flink aantal uren op het vuur staan (4 uur, mag ook langer). Ieder uur de pan even goed doorroeren, staat het vlees droog kan je dit opnieuw aanvullen met rode wijn of groentebouillon.
  9. Haal de laurier en het steeltje van de rozemarijn uit de pan voordat je gaat eten.
Eet smakelijk!

Als je dit recept maakt deel het dan met de hashtag #stoofgeheimen op social-media.  

 

 
stoofpotje
 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met ‘Irish Beef’. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)