Pasta is altijd een goed idee. Vandaag deel ik een heerlijk recept voor vegan pasta met champignons. Ik ben altijd heel erg fan geweest van pasta met rundergehakt maar wat als je net als ik vaker plantaardig wilt eten?

Je kunt heel lekker pasta maken met verschillende soorten groenten. Champignons zijn daarbij echt mijn favoriet. Ik gebruik deze daarom ook heel vaak in mijn gerechten. Ik hou van de structuur en de smaak.

Heb je er wel eens aan gedacht om noten als vleesvervanger te gebruiken? Noten zorgt voor een extra bite aan een gerecht en zijn ook nog eens ontzettend voedzaam. Ik voeg daarom aan deze pasta wat walnoten toe. Echt heel lekker. Ik gebruik zelf graag rijstpasta (te koop bij de bio winkel) maar je kunt dit recept ook prima met volkoren pasta maken.

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: pasta met champignons en walnoten

Wat heb je nodig voor 2 -3 personen?

  • 150 gram (volkoren of rijst) pasta
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 75 gram walnoten, fijn gehakt
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes gesneden
  • hand verse basilicum, fijn gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • glas water (0,2 liter)
  • gemalen peper of chili peper naar smaak
  • edelgistvlokken
  • olijfolie

Hoe maak deze vegan pasta?

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper of chili peper.
  3. Voeg daarna de stukjes paprika toe en bak deze mee.
  4. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag, voeg dan het blikje tomatenpuree, een scheutje water, de basilicum en de balsamicoazijn toe. Roer dit goed door elkaar en voeg nu de gehakte walnoten toe. Laat de saus nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Roer nu de pasta er goed doorheen. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur staan zodat alles goed warm is.
  5. Garneer met  edelgistvlokken.

Eet smakelijk!

vegan pasta | gezonde maaltijd | makkelijk gerecht | www.puursuzanne.nl

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)