Vandaag weer een super leuke gastblog in de categorie: Meatless monday. Marjan van de leuke en inspirerende blog: Foodie Marjan deelt een heerlijk vegetarische ravioli met ons.

Ik ben Marjan, nog net geen dertiger en woon in Maassluis. Suzanne ken ik nog van school en de periode dat wij samengewoond hebben. Toen stonden samen in de keuken voor het avondeten, ook toen probeerde we al bewuster te koken, maar ik kan wel zeggen dat dit de afgelopen jaren voor ons beide in de lift is gegaan. Als ik nu bij Suzanne logeer verheug ik me altijd al op het ontbijt, want ze weet me altijd weer wat heerlijks voor te zetten!

Suzanne vroeg mij of ik het leuk vond weer eens een gastblog voor haar te schijven. Natuurlijk vind ik dat leuk! Maar ik wilde niet zomaar met een recept komen, dus ben ik gaan experimenteren in de keuken en ben ik op deze vegetarische ravioli gekomen. Het verbaasde mij hoe simpel het eigenlijk was.

Wat heb je nodig (2 personen)?

Deeg;

  • 100 gram Spinazie
  • 150 gram bloem naar keuze
  • 2 eieren

Vulling;

  • 150 gram Spinazie
  • 1 teen knoflook
  • Basilicum
  • Snuf peper
  • 3 eetlepels ricotta
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 sjalotje
  • 5 zon gedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas
  • Rucola, optioneel

Hoe maak je het?

  • We beginnen met het deeg. Pasta deeg klinkt heel lastig, maar het valt reuze mee! Wok of kook de 100 gram spinazie gaar. Het moet goed slap zijn anders heb je straks harde delen in je in deeg.
  • Doe dit in je keukenmachine zodat het heel fijn wordt, heb je geen keukenmachine hak dit dan fijn.
  • Doe dit samen met je meel en het eitje in de keukenmachine of mix het met een mixer met deeghaken. Als het een bal wordt stop je met mixen en strooi je wat bloem over je aanrecht.
  • Op het aanrecht kan je de bal nog een beetje door kneden. Als je de tijd hebt adviseer ik je de bal 2 uur in de koelkast te leggen onder een huishoudfolie. Lukt dit niet kan je ook direct doorgaan. Leg de bal dan toch even koel weg als je de vulling gaat maken.
  • Zorg ook voor de vulling dat je spinazie gaar is, snijd of mix dit fijn.
  • Het uitje en de knoflook kan je even voorbakken, door het garen van de ravioli straks zal je ui niet gaar worden, dit moet dus in de pan. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze tot hij licht bruin wordt.
  • Mix hierna in je keukenmachine alle ingrediënten voor de vulling. Heb je geen keukenmachine kun je de spinazie snijden en de rest met de vijzel fijnmalen. Doe in beide gevallen de ricotta als laatste bij je vulling, anders krijg je de rest minder makkelijk fijn.
  • Nu gaan we de ravioli maken, rol het deeg goed uit op je aanrecht met een deegroller. Druk hier een even aantal vormpjes uit. In het midden doe je een kloddertje van je vulling, let echt op dat het niet te veel is, je ravioli moet wel dicht kunnen. Maak de randjes die vrij blijven een beetje nat en leg hier een ander vormpje op. Druk de zijkanten goed aan en klaar is je ravioli. Herhaal dit tot je deeg op is! Mocht je vulling overhouden gooi dit dan niet weg. Hiermee kun je bijvoorbeeld wat rucola aanmaken en dit gebruiken als bedje voor je ravioli.
  • Zet een/twee pannen met kokend water op en laat hier de ravioli inzakken, doe niet alles te gelijk, dan worden ze niet goed gaar. Je ziet de ravioli gaan drijven, dan is het bijna gaar, laat het dan nog ongeveer 3 a 4 minuten drijven.
  • Proef één stukje of het gaar is, anders kun je ze nog even laten drijven. Hierbij is het heel erg afhankelijk van hoe dik je deeg is, let dus op dat je dit gelijkmatig hebt gerold.

Serveren op een bedje van rucola, serveren met pijnboompjes en wat parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke zelfgemaakte pasta!

Vergeet Foodie Marjan niet te volgen via Facebook, Instagram,  en haar blog.

 

 

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)