Vandaag deel ik een heerlijke recept voor zelfgemaakte hummus met bietjes. Heb je weleens zelf humus gemaakt? De basis van hummus is kikkererwten en tahin. Mocht je niet dol op kikkererwten zijn of een keer een andere basis willen gebruiken dan zijn witte bonen ook een aanrader. Ik voeg er dit keer voor de kleur en de smaak rode bietjes aan toe. Een echte aanrader, als je net als ik dol bent op bietjes. Lekker om te dippen met wat brood, soepstengels, crackers of groenten. Ook is het erg smakelijk om de hummus met bietjes op een boterham te smeren en er dan wat bolletjes geitenkaas op te leggen. Ik ben zelf echt dol op de combi bietjes en geitenkaas. Ik gebruik in deze hummus voorgekookte bietjes. Dit scheelt weer tijd.
Recept: hummus met bietjes
Wat heb je nodig?
- 200 gram gekookte kikkererwten, uit een pot, blik of zak
- 200 gram rode bietjes, voorgekookt
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- klein teentje knoflook
- twee eetlepels goede olijfolie
- sap van 1/4 citroen
- peper naar smaak
Hoe maak je deze hummus?
- Haal de bieten uit de verpakking in en snijd in blokjes.
- Spoel de kikkererwten af met koud water.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot het een egale massa is.
- Proef even en voeg naar smaak nog wat zout of peper toe. Als de hummus te dik is kun je altijd een scheutje water of olijfolie toevoegen.
*De hummus is een paar dagen houdbaar in de koelkast, in een glazenpot.
Smullen maar!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023