Vandaag deel ik het recept voor hummus met witte bonen en pompoen met jullie. Heb je weleens zelf humus gemaakt? De basis van hummus is kikkererwten en tahin maar wist je dat je ook hummus kunt maken van witte bonen? Ik maakte al eerder een lekker hummus met gegrilde paprika. Een echte aanrader maar het is ook heel lekker met pompoen. Lekker om te dippen met wat brood, soepstengels of groenten. Maar ook lekker op een boterham met wat gegrilde groenten. Ik gebruik in deze hummus voorgesneden pompoen uit de vriezer, die is wat zachter waardoor voorkoken niet hoeft. Ook zo dol op pompoen? Bekijk dan ook de andere recepten met pompoen.

Wat heb je nodig voor deze hummus met pompoen en witte bonen?

  • 200 gram gekookte witte bonen, uit een pot, blik of zak
  • 200 gram pompoen in blokjes (uit de vriezer)
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • teentje knoflook
  • twee eetlepels olijfolie
  • theelepel komijnzaad
  • sap van 1/4 citroen
  • peper naar smaak

Hoe maak je deze hummus?

  1. Zorg dat je de pompoenblokjes laat ontdooien.
  2. Spoel de bonen af met koud water.
  3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot het een egale massa is.
  4. Proef even en voeg naar smaak nog wat zout of peper toe. Als de hummus te dik is kun je altijd een scheutje water of olijfolie toevoegen.

*De hummus is en paar dagen houdbaar in de koelkast in een glazenpot.

Geniet ervan!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |