Heb je weleens zelf humus gemaakt? De basis van hummus is kikkererwten en tahin maar wist je dat je ook hummus kunt maken van witte bonen? Ik kreeg deze tip tijdens een workshop op het Hello Food Festival. Ik voegde voor de kleur en de smaak gegrilde rode puntpaprika’s toe. Een echte aanrader maar je zou in plaats van rode punt paprika’s ook bietjes of doperwten kunnen toevoegen zo heb je weer een hele andere hummus. Lekker om te dippen met wat brood, soepstengels of groenten.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gekookte witte bonen, uit een pot, blik of zak
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • teentje knoflook
  • twee eetlepels olijfolie
  • theelepel komijnzaad
  • sap van 1/4 citroen
  • peper naar smaak

Hoe maak je deze hummus?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s en leg ze met de binnenkant naar boven op de ovenplaat. Bestrooi met wat peper. Gril de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Spoel de bonen af met koud water.
  3. Haal de paprika’s uit de oven en laat deze afkoelen.
  4. Doe de gegrilde paprika’s met een overige ingrediënten in een keukenmachine en blend tot het een egale massa is.
  5. Proef even en voeg naar smaak nog wat zout of peper toe. Als de hummus te dik is kun je altijd een scheutje water of olijfolie toevoegen.

Geniet ervan!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |