Heerlijk vind ik de geur van vers gebakken kaasstengels als ik langs de bakker loop. Het lijkt mij daarom leuk om ook eens zelf kaasstengels te maken, maar dan op basis van havermout, zodat deze een stuk voedzamer zijn. En, nee ze smaken anders dan de “standaard” kaasstengels maar ze zijn echt heerlijk! En wat mij betreft de perfect snack voor  bij een kom soep. Zoals bijvoorbeeld mijn favoriet: Paprika-tomatensoep.

Recept:Kaasstengels met havermout

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 kaasstengels?

een kom, een oven, eventueel bakpapier

  • 100 gram havermout (je zou ook de havermout even kunnen malen in een keukenmachine tot havermeel)
  • 100 gram, geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad

Ik vond deze combi van zaden het lekkerst, maar heb je bijvoorbeeld geen lijnzaad in huis, kan je ook 2 eetlepels sesamzaad doen.

Hoe maak je de kaasstengels?

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C en bekleed eventueel de bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de havermout met de zaden. Voeg hier 60 gram geraspte kaas aan toe. Breek 2 eieren over het mengsel heen. Kneed dit tot een compact deeg.
  3. Druk het deeg uit op de bakplaat. Ik heb hiervoor de achterkant van een lepel gebruikt.  Zorg dat de lap deeg ongeveer deze verhoudingen heeft: 25 x 15 cm en 3/4 cm dik.
  4. Snijd het deeg in stengels van ongeveer 2 centimeter breed (15 cm lang)
  5. Strooi de overige 40 gram kaas over de stengels heen. Ze kunnen nu voor 15 minuten de voorverwarmde oven in.
  6. Laat ze als ze uit de oven komen nog even afkoelen op de bakplaat afkoelen.

Smullen maar!

 

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur