Misschien hebben jullie mij wel vaker hier voorbij zien komen, want dit is niet de eerste keer dat ik een gastblog voor Puur Suzanne schrijf. Ik ben Annemieke en ik blog op www.eethetbeter.nl, een website met gezonde recepten voor het hele gezin. Net als Suzanne heb ik een voorkeur voor puur en onbewerkt eten. En vandaag ga ik het recept voor kabeljauw bruschetta met jullie delen.

Ik hou van vis! Vooral van gerookte vissoorten of vis uit blik. En zalm natuurlijk! Witvis verschijnt hier minder vaak op tafel. Ik vind het namelijk lastig om deze vissoort smakelijk te bereiden zonder dat de typische vissmaak overheerst. Dit recept voor kabeljauw bruschetta is echter wel een blijvertje. Het gerecht is lekker fris en kan niet mislukken!

Recept voor kabeljauw bruschetta

Hoofdgerecht met gestoofde witvis uit de oven voor 4 personen. Serveer met bijvoorbeeld groente en salade.

Wat heb je nodig?

Oven, ovenschaal, knoflookpers

  • 250 gram kabeljauw
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • verse basilicum
  • verse peterselie
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 170 graden;
  2. Vet de ovenschaal in met een eetlepel olijfolie;
  3. Snijd de tomaten in blokjes nadat je de harden stukken hebt verwijderd. Pers de knoflook en meng deze met de tomaten, de rest van de olijfolie en het citroensap;
  4. Hak de verse kruiden en doe ze bij het tomatenmengsel. Breng het op smaak met zout en peper;
  5. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en verdeel de tomatensalsa hier overheen;
  6. Stoof de vis circa 30 minuten in de voorverwarmde oven;

Eet smakelijk!

Kabeljauw bruschetta - www.puursuzanne.nl

Wat is jouw favoriete vissoort?

Op zoek naar meer inspiratie voor gezond eten met het hele gezin? Volg eethetbeter.nl dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)