Na het overdadige diner op kerstavond en eerste kerstdag heb ik eerlijk gezegd mijn buik wel even vol. Om het nou meteen een balansdag te noemen gaat misschien te ver, maar met deze heerlijke kerst-frittata weet ik zeker dat ik geniet van een smakelijk en feestelijk koolhydraatarm, vegetarisch gerecht. Voor de sterren van gele paprika gebruikte ik kleine koekjesuitstekers. Zien ze er niet schattig uit? Gebruik deze uitstekers ook eens voor bijvoorbeeld winterwortels en gebruik ze als garnituur voor de soep. Mmm!

Recept voor kerst-frittata met broccoli

Vegetarisch ovengerecht voor vier personen. Dit kerstgerecht is koolhydraatarm.

Ingrediënten

  • 1 kg broccoli
  • 100 gram kerstomaten / snoeptomaten
  • 1 gele paprika
  • 100 gram geraspte kaas
  •  8 eieren
  • paprikapoeder
  •  zout en peper
  • boter om de ovenschaal in te vetten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Oven
  • Kleine metalen koekjesuitsteker in de vorm van een ster

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 160 graden.
  2. Was de paprika en gebruik de uitsteker om stervormen te maken.
  3. Snijd de roosjes van de broccoli en leg ze met de “bloemkant” naar boven in de ingevette ovenschaal.
  4. Kluts de eieren met zout en peper en giet ze over de broccoli heen.
  5. Halveer de tomaten en steek ze samen met de sterren tussen de broccoli.
  6. Bestrooi de ovenschotel met kaas en paprikapoeder.Plaats de vega schotel voor circa 30 minuten in de oven. Als je merkt dat de broccoli te donker wordt, bedek de schaal dan met aluminiumfolie

Op een smakelijke kerst! 

Mocht je nog meer kerstinspiratie nodig hebben. Bekijk dan hier de andere kerstrecepten

Bekijk hier de eerdere recepten die Annemieke voor Puur Suzanne schreef!

Laatste berichten van Annemieke (alles zien)