En hoe staat het bij jullie met de voorbereidingen voor kerst? Ik weet zelf nog niet helemaal wat ik op tafel ga zetten maar ben voor mijn blog al wel aan de slag gegaan. Ik heb de andere jaren niet veel kerstrecepten gedeeld omdat ik daar eigenlijk te weinig tijd voor had. Ik was in december altijd weer druk met januari want dat is het moment dat iedereen massaal op zoek gaat naar gezonde(re) recepten. Maar omdat ik mij sinds september dit jaar fulltime op Puur Suzanne kan storten leek mij het toch erg leuk om wat meer kerstrecepten op mijn blog te delen. Gewoon omdat ik het leuk vind en jullie misschien nog wel wat extra inspiratie kunnen gebruiken. Vandaag een makkelijk en snel recept voor champignonsoep. Een aanrader is om de soep in kleine glaasjes te serveren omdat het een wat zwaardere soep is en je aan 1 klein glaasje echt voldoende hebt.
Wat heb je nodig voor champignonsoep (voor 6 personen)?
Blender of een staafmixer
- 300 gram (kastanje) champignons, fijngesneden
- 1 liter water
- 2 champignons bouillon blokjes, kan je deze niet vinden gebruik dan groentebouillon blokjes
- 1 ui, in ringen
- teentje knoflook, fijngesneden
- peper
- 100 ml (soya) kookroom
- bosui, in ringen ter garnering
- olijfolie
Hoe maak je deze soep?
- Doe een beetje olie in een pan. Fruit hierin de knoflook en de ui aan.
- Doe nu de champignons erbij. Breng op smaak met een beetje peper en bak deze aan tot deze gaar en bruin zijn.
- Voeg nu de bouillonblokjes en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit voor zo’n 5 minuten staan. Voeg nu de room toe en roer dit goed door elkaar.
- Doe het mengsel nu in de blender en zet de blender aan tot de soep bijna glad is.
- Doe de soep nog even terug in de pan en warm het nog heel even op.
- Schep de soep in kleine glaasjes of kommetjes en garneer met wat bosui.
Op een smakelijke kerst!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023