Twee weken geleden viel de nieuwste Foodies bij mij in de brievenbus. En omdat het bijna kerst is, is het deze maand een feestelijk dubbeldik nummer. Wauw wat veel inspiratie staat erin voor de feestdagen. Meer dan 100 kerstrecepten, stylingtips voor een prachtig gedekte tafel, etiquetteles van Janny van der Heijden en nog veel meer leuke dingen. Het kerstnummer kun je trouwens hier bestellen. Ik had gelijk zin om alles te gaan maken.

De tulband is terug van weggeweest. In het Foodies kerstnummer vind je prachtige en lekkere tulbanden om deze feestdagen op tafel te zetten. De kersttulband met kokos was direct mijn favoriet en het leek mij leuk om deze te maken en het recept met jullie te delen. Ik had namelijk nog nooit zelf een tulband gemaakt. En het allerleukste ik heb een super toffe winactie in samenwerking met Foodies. Lees daarom snel verder.

Ik mag namelijk een jaarabonnement op Foodies magazine weggeven. Hoe tof is dat! Maar eerst het recept voor de super lekkere kokostulband. En onderaan het recept staat meer over de winactie.

Wat heb je nodig voor 1 kokostulband (0ngeveer 12 stuks)?

Tulbandvorm

  • 300 gram roomboter(200 gram voor de cake en 100 gram voor het glazuur), op kamertemperatuur
  • extra boter om de tulbandvorm in te vetten
  • 2 eetlepels paneermeel, om de tulband mee te bestrooien
  • 200 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 zakje vanillesuiker of een theelepel vanillepoeder
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 gram geraspte kokos
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • sap van een limoen
  • 100 gram grove kokossnippers

Hoe maak je deze tulband met kokos?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch, hetelucht: 175 graden)
  2. Vet de tulbandvorm in met boter en bestrooi met paneermeel.
  3. Klop 200 gram boter, de suiker, het zout en de vanillesuiker met een mixer romig.
  4. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en klop het er kort doorheen.  Roer de kokosmelk en de geraspte kokos door het beslag. Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak de cake 45-50 minuten in de oven.
  6. Neem de tulband uit de oven en laat hem in het blik 20 minuten afkoelen. Zet daarna de tulband op een rooster of een bord. En laat het verder afkoelen (ongeveer 1 uur).
  7. Roer voor het glazuur de roomkaas, 100 gram roomboter, de poedersuiker en het limoensap glad. (Ik deed dit met de mixer maar echt de laagste stand.Dit moet je niet opkloppen)
  8. Strijk het glazuur over de bovenkant en zijkanten van de cake. Druk de grove kokossnippers voorzichtig rondom de tulband in het glazuur. Laat het daarna een uur opstijven in de koelkast.

Op een mooie kerst!

Kokostulband - www.puursuzanne.nl

HOE DOE JE MEE AAN DE WINACTIE?
  1. Like de Facebook pagina van Foodies Magazine *
  2. Like als je dat nog niet deed mijn Facebook pagina. *
  3. En laat een reactie hieronder achter. Schrijf hierin waarom jij een jaarabonnement op Foodies magazine wilt winnen.

*Het liken van onze Facebook pagina’s is geen moeten maar vinden wij wel heel erg leuk :-)

Je kunt meedoen t/m zondag 11 december 2016.

De winnaar zal persoonlijk bericht van mij ontvangen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Reageer onder een geldig e-mailadres zodat ik je makkelijk kan bereiken.

 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Het Foodies kerstnummer heb ik ontvangen van Foodies Magazine. Lees hier mijn disclaimer

Suzanne

Eigenaar van deze blog
Houdt van: goed & lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)