Twee weken geleden viel de nieuwste Foodies bij mij in de brievenbus. En omdat het bijna kerst is, is het deze maand een feestelijk dubbeldik nummer. Wauw wat veel inspiratie staat erin voor de feestdagen. Meer dan 100 kerstrecepten, stylingtips voor een prachtig gedekte tafel en nog veel meer leuke dingen. Ik had gelijk zin om alles te gaan maken.
De tulband is terug van weggeweest. In het Foodies kerstnummer vind je prachtige en lekkere tulbanden om deze feestdagen op tafel te zetten. De kersttulband met kokos was direct mijn favoriet en het leek mij leuk om deze te maken en het recept met jullie te delen. Ik had namelijk nog nooit zelf een tulband gemaakt.
Recept: Kersttulband met kokos
Wat heb je nodig voor 1 kokostulband (0ngeveer 12 stuks)?
Tulbandvorm
- 300 gram roomboter(200 gram voor de cake en 100 gram voor het glazuur), op kamertemperatuur
- extra boter om de tulbandvorm in te vetten
- 2 eetlepels paneermeel, om de tulband mee te bestrooien
- 200 gram suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker of een theelepel vanillepoeder
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml kokosmelk
- 100 gram geraspte kokos
- 200 gram roomkaas
- 50 gram poedersuiker
- sap van een limoen
- 100 gram grove kokossnippers
Hoe maak je deze tulband met kokos?
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch, hetelucht: 175 graden)
- Vet de tulbandvorm in met boter en bestrooi met paneermeel.
- Klop 200 gram boter, de suiker, het zout en de vanillesuiker met een mixer romig.
- Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en klop het er kort doorheen. Roer de kokosmelk en de geraspte kokos door het beslag. Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak de cake 45-50 minuten in de oven.
- Neem de tulband uit de oven en laat hem in het blik 20 minuten afkoelen. Zet daarna de tulband op een rooster of een bord. En laat het verder afkoelen (ongeveer 1 uur).
- Roer voor het glazuur de roomkaas, 100 gram roomboter, de poedersuiker en het limoensap glad. (Ik deed dit met de mixer maar echt de laagste stand. Dit moet je niet opkloppen)
- Strijk het glazuur over de bovenkant en zijkanten van de cake. Druk de grove kokossnippers voorzichtig rondom de tulband in het glazuur. Laat het daarna een uur opstijven in de koelkast.
Op een mooie kerst!
Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan creamcheese met bieslook - 21/03/2023
- Wat is een histamine-intolerantie? - 07/03/2023
- Noodles met vega kip - 05/03/2023
Ik wil graag het abonnement op Foodies winnen, omdat ik altijd met eten lekker bezig ben. Bijna elke dag probeer ik weer een nieuw recept uit, dus inspiratie is altijd welkom
Een abonnement op Foodies lijkt mij erg leuk maar vooral kekker. De bovenstaande tulband staat al op mijn maak lijstje, en met zo een abonnement komen er vast meer bij! Heerlijk om in te bladeren en het maken van de recepten en vooral het delen met anderen! Leuke actie ik doe heel graag mee!
Ooww ik volg jullie en jullie lekkere recepten dagelijks! Sta sinds kort ontzettend veel in de keuken (zó leuk) en een abonnement zou heel erg gaaf zijn, nog meer inspiatie opdoen en ermee aan de slag!! Superleuke actie!!
Oohh dat zou ik echt tof vinden! Zou graag een abonnement op Foodies winnen :) Ik ben dagelijks bezig met gezonde voeding (zie ook insta, @l_onnie), haal enorm veel inspiratie uit social media. Maar hoe heerlijk is het om door een magazine te bladeren en je favo’s te bewaren. Dat vind ik toch nog altijd het prettigst… ‘call me old fashioned’.. #fingerscrossed
Ik ben een echte kook en bak franaat en altijd op zoek naar nieuwe lekkere/gezonde recepten. Ik ga deze tulband zeker maken als we 31 dec familie op bezoek krijgen om oud en nieuw te vieren., heerlijk voor bij de thee. Verder gaat er niets boven een tijdschrift in je hand te hebben om regelmatig door te bladeren dan online, heb dan ook zelf een boek gemaakt waar ik alle lekkere recepten in bewaar.
Ik denk iedere minuut aan eten en aan recepten ontwikkelen, inspiratie van zo’n mooi tijdschrift is altijd welkom! En ik volg je nu op facebook, deed dit al op Instagram en twitter, om te voorkomen dat ik je leuke posts 3 keer moet lezen volgde ik niet op facebook ;)
Wat een super leuke winactie! Lijkt me heerlijk om een jaar lang maandelijks dit tijdschrift op mijn deurmat te krijgen! Ik vind het leuk om met voeding bezig te zijn en probeer graag nieuwe dingen uit, dus Foodies Magazine is meer dan welkom!
Ik hou van koken en bakken ,en dan vooral van puur en gezond. Ik doe heel graag mee met deze leuke acties! Heb geen Facebook maar volg je op instaswap laat de Foodies maar op de deurmat vallen.
Als ultieme ontspanning plof ik graag op de bank met een kopje thee en een kookboek of -tijdschrift om daar lekker door te bladeren, plaatjes te kijken, recepten te lezen en daarmee inspiratie op te doen voor nieuwe recepten die ik kan gaan maken. Met deze prijs ben ik dus elke maand verzekerd van een heerlijk ontspan- en genietmoment en dat is meer dan welkom!
Ik blijf je blog tof vinden Suzanne, fijne mix van lekkere, meer en minder gezonde(re) recepten. Eten draait om genieten en balans! Met een klein mannetje van 6 maanden kwam het er de laatste tijd wat minder van, maar ik sta ontzettend graag in de keuken om lekkere (meestal ook verantwoorde) baksels en gerechten in elkaar te draaien. Met het Foodies-abonnement zou ik al voedend op de bank wat inspiratie kunnen opdoen en heb ik vervolgens alle reden om weer wat vaker/langer in de keuken te staan! ;) Zeker met de feestdagen en m’n verjaardag in het vooruitzicht.
GEFELICITEERD! Jij hebt gewonnen. Ik stuur je zometeen nog even een mail voor jouw adresgegevens. Fijne dag! Liefs, Suzanne
Wat een leuke actie! Ik vind het heerlijk om te koken en kookinspiratie op te doen. Een heel jaar Foodies inspiratie is dus meer dan welkom!
Ik zou heel graag kans willen maken om het jaarabonnement van Foodies Magazine te winnen!! Ben dol op koken, bakken en geinteresseerd in gezonde voeding en nieuwe recepten! Altijd op zoek naar nieuwe inspiratie!
Groetjes Shanice.
Wat een mega gace actie Suzanne! Ik zou heel graag het jaarabonnement op de Foodies winnen, ten eerste natuurlijk omdat ik een ontzettend grote food fan ben maar ook omdat ik er super veel inspiratie voor mijn blog uit zou kunnen halen. Ik zou het magazine delen met mijn lieve zus en mede foodie, ik doe mee!
Ik wil een jaarabonnement op Foodies magazine winnen omdat ik dat een gezellig, interessant en inspirerend blad vind.