De maand maart staat in het teken van meer plantaardig eten op Puur Suzanne.  Ik had jullie ook beloofd dat ik ook wat vega(n) kookboek inspiratie zou geven. Vandaag vertel ik je meer over het kookboek she glos en deel ik het recept voor een makkelijke kikkererwtensalade met je.

In september 2016 kwam het nieuwe boek uit van Angela Liddon: Oh She Glows Every Day! En vorige maand kwam dit boek ook uit in het Nederlands. Angela komt uit Canada en is bekend van de blog vegan foodblog: Oh She Glows.

Oh She Glows Elke Dag is een prachtig boek met heerlijke vegan recepten en prachtige foto’s. Niet alle recepten zijn heel vernieuwend maar absoluut een aanvulling als je net in deze plantaardige wereld komt kijken. Fijne basis recepten, en gerechten die veel mensen zullen aanspreken. Ik zou dit boek zeker aanraden voor als je net begint met (meer) plantaardig eten. Het kookboek is heel geschikt voor het hele gezin.

Het leek mij leuk om een recept te delen uit het kookboek. Ik kies voor de kikkererwtensalade met kerrie. Deze is makkelijk en snel te maken. Deze salade is lekker met een volkorenbroodje, wrap of een cracker. De salade kun je prima van tevoren maken want de salade is 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast. Ideaal zo heb je een heerlijke lunch voor een paar dagen.

Recept: kikkererwtensalade met kerrie

Wat heb je nodig voor een salade voor 3 personen?

 • 1 blik of zak kikkererwten (400ml) of 250 gram kikkererwten zelf gekookt
 • 3 lente-uitjes, fijn gesneden
 • een halve rode paprika, fijn gesneden
 • 5 gram koriander, fijngehakt
 • 3 eetlepels (vegan) mayonaise
 • 1 teen knoflook, fijn gesneden
 • theelepel kerriepoeder
 • 1 eetlepel citroensap
 • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze salade?

 1. Gebruik je kikkererwten uit blik? Spoel deze dan eerst even af. Druk de kikkererwten in een grote kom met een pureestamper of vork een beetje fijn.
 2. Roer de mayonaise samen met de kerriepoeder er goed doorheen. Voeg nu de lente-ui, de paprika, koriander, citroensap en knoflook toe. Meng dit goed door elkaar.
 3. Breng nu op smaak met peper en zout!

Geniet ervan!

kikkererwtensalade met kerrie- www.puursuzanne.nl

she glows - www.puursuzanne.nl
Oh She Glows – Elke dag –Snelle, simpele vegan gerechten van Angela Liddon is voor € 24,99 hier verkrijgbaar.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)