Makkelijk, lekker en voedzaam. Dat is deze kikkererwten curry met aubergine zeker. Het is een curry die hier thuis regelmatig op tafel staat en was eigenlijk verbaasd dat ik dit recept nog helemaal niet gedeeld had met jou.
De kikkererwten curry kun je prima een dag van tevoren maken. Ook is het zeer geschikt om in te vriezen. Ik maak altijd een dubbel portie, zodat ik altijd een voedzame maaltijd op voorraad heb. Je kunt er wat naanbrood of rijst bij eten. Ook is het lekker om het te garneren met wat verse kruiden, zoals koriander.
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
Recept: Kikkererwten curry met aubergine
Kikkererwten curry met aubergine
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine rode peper
- 1 stukje verse gember 2x2 cm
- 1 aubergine
- 225 gr kikkererwten uit blik, pot of zak
- 250 gr kokosmelk
- 400 gr tomaten stukjes uit blik
- 2 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 eetlepels sojasaus
- 100 ml water
- olie om in te bakken
Instructies
- Snijd de ui, de knoflook, de peper en de gember fijn.
- Zet een grote pan op het vuur en doe hier wat olie in.
- Fruit de ui aan, en voeg na 5 minuten de knoflook, de peper en de gember toe. Bak dit zo’n 2 minuten mee.
- Snijd ondertussen de aubergine in blokjes.
- Voeg de aubergine en de sojasaus toe. Roer dit goed door elkaar. En bak dit zo’n 5 minuten op laag vuur aan. De smaken moet goed in elkaar trekken.
- Voeg nu een klein beetje water toe, en laat de aubergine nog heel even stoven
- Spoel de kikkererwten af.
- Voeg nu de kerriepoeder, de kokosmelk, het citroensap en de tomatenblokjes bij de aubergine. Roer dit goed door elkaar. Als alles goed gemengd is kun je de kikkererwten toevoegen.
- Breng de curry aan de kook en meng goed door. Als het gaat koken, zet dan het vuur lager en laat het dan nog 1 minuut pruttelen.
Eet smakelijk!
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Ooh! Dit lijkt mij lekker. Ik eet vaak curry’s, maar nog nooit gedaan met kikkererwten. Dus ik ga dit recept ff opslaan!
Aanradertje hoor :-)
Hallo, ik heb een vraagje; heb je een suggestie waar ik de tomaten en kokosmelk mee kan vervangen? Daar ben ik allergisch voor 0_o
ik heb dit recept gemaakt, we hebben echt gesmuld! Super lekker. IK ga dit zeker vaker klaarmaken.