Sinds de herfst is ingetreden heb ik enorm veel zin in warme gerechten. Zeker als ik door de regen heb gefietst en helemaal doorweekt thuis kom, dan is er niets lekkerder dan een warme maaltijd. Dankzij mijn reis in Azië ben ik dol op curry’s, wekelijks staat er wel eentje bij mij op tafel. Deze keer maakte ik een vegetarische curry met pompoen en wortel. Dit recept is binnen twintig minuten klaar en erg simpel om te maken. Je hoeft ook niet in gevecht met de pompoen want de schil kook je zo mee.

Pompoenen zijn rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Deze stoffen zijn belangrijk voor een gezond lichaam. Zeker in de herfst wanneer je weerstand wat verminderd is, is het van belang goed voor je lichaam te zorgen. Veel pompoen eten dus! Daarnaast zitten er ook wortels in deze curry, welke bekend staan om een hoog gehate vitamine A. Deze vitamine is goed voor je huid en helpt bij de aanmaak van nieuwe cellen. Stiekem is deze curry dus erg gezond. Je kunt het recept nog wat extra crunch geven door er een klein handje cashewnoten aan toe te voegen. Laat je me weten wat je er van vond?

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Twee pannen en een scherp mes

  • 350 gram pompoen
  • 1 grote winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ ui
  • ½ blokje groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk (geen light)
  • 100 ml water
  • 1,5 eetlepel korma curry kruiden
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • Scheutje olijfolie
  • Een handje koriander

Hoe maak je deze curry?
Start met het koken van de rijst zoals beschreven op de verpakking. Ondertussen maak je vast de curry. Was de pompoen en snijd hem doormidden met een groot mes. Snijd daarna de pitten er ook uit. Kijk even hoeveel je nodig hebt, ik gebruikte een klein formaat pompoen en daar de helft van. Snijd de pompoen (met schil) in blokjes. Was daarna de winterpeen en snijd deze in plakjes. Hak de ui en knoflook ook even fijn.

Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg gelijk de korma kruiden toe en bak deze aan. Daarna voeg je de pompoenblokjes, winterpeen, kokosmelk, water en groentebouillon toe. Laat het even een kwartiertje op gemiddeld vuur pruttelen met de deksel op de pan. Haal er even een pompoenblokje uit en kijk of deze al zacht genoeg is. Giet daarna de rijst af, doe deze op een bord en schep de curry er over heen. Voeg ten slotte nog wat verse koriander toe.

Tip: korma curry kruiden is een kruidenmix die je gewoon kunt halen bij de supermarkt. Daarnaast hebben ook veel toko’s deze kruidenmix.

Eet smakelijk!

Curry - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social

Dalí

Blogt maandelijks over gezonde voeding I Foodcoach bij Zonderzooi Foodcoaching I Blogger op www.zonderzooi.com I Gek op sporten, reizen, avocado’s en pindakaas I Te volgen via Instagram @zonderzooi
social