Vandaag geen recept van mezelf maar een recept uit het kookboek: Zondag. Vorige maand was ik bij een heerlijke zondagslunch van Arno en Mireille. Dit om de lancering te vieren van alweer hun tweede boek. In dit prachtige kookboek delen Mireille en Arno van The Holy Kauw Company hun állerbeste recepten voor een perfecte zondag.

Eten doe je met al je aandacht. Maar op zondag maken Arno en Mireille een uitzondering en eten zij lekker op de bank, voor de tv. Bij Studio Sport of bij een spannende Netflix-serie. Deze balletjes zijn dan ideaal. Je kunt ze van tevoren klaar maken en net voor het eten nog even opwarmen in de oven. Zij eten ze graag met pasta en tomatensaus of in de vorm van een hamburger op een knapperig broodje met sla en tomaat.

Ik at deze balletjes zelf met een couscoussalade en een flinke schep hummus. Ook echt een top combinatie.

Zondag
Auteurs:  Mireille van Elst en Arno van Elst
Uitgeverij: Snor
Prijs: 19,99

Recept: Krokante kikkererwtenballetjes

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 gram panko broodkruim
  • 1 handje basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 35 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes, gehakt
  • 2 eetlepels verse oregano, gehakt
  • 425 gram gekookte kikkererwten
  • zout & peper

Voor de paneer:

  • 25 gram Panko broodkruim
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eieren, losgeklopt

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Fruit de knoflook in 2 eetlepels olijfolie en laat afkoelen. Doe de afgekoelde knoflook samen met de olie en de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Pureer maar zorg ervoor dat het mengsel niet te glad wordt – er mogen nog herkenbare stukjes te zien zijn. Breng het kikkererwtenmengsel op smaak met peper en zout.
  3. Meng voor de paneer de panko met de Parmezaanse kaas. Zet drie bakjes naast elkaar: een met bloem, een met de eieren en een met de paneer.
  4. Maak balletjes van gelijke grootte en rol ze door de bloem. Haal ze vervolgens door het ei en tot slot door de paneer.
  5. Bak de balletjes in een koekenpan in ruim olie tot ze goudbruin zijn. Leg ze vervolgens in een ovenschaal of op een bakplaat en bak ze nog 15 minuten in de oven.

In plaats van balletjes kun je ook grote (vega)burgers maken van het mengsel.

Geniet ervan!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur