Drie jaar gelden maakte ik voor het eerst met de kerst zelf kruidenboter. Sindsdien heb ik nooit meer een bakje uit de supermarkt gehaald. Zelfgemaakte kruidenboter smaakt namelijk zoveel lekkerder en het is ook nog eens  makkelijk om te maken. Gewoon wat kruiden mengen met wat roomboter en klaar is je zelfgemaakte kruidenboter. Perfect op een stukje stokbrood bij een zelfgemaakte soep.  En natuurlijk smaakt deze kruidboter ook prima in de zomer tijdens een barbecue avondje.

Wat heb je nodig voor een een bakje kruidenboter?

  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • sap van een 1/4 citroen
  • grof zeezout
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst

Hoe maak je deze kruidenboter?

  1. Zorg dat de roomboter goed op kamertemperatuur is. De boter moet goed zacht zijn, zodat je de kruiden er makkelijk door heen kan mengen.
  2. Meng met een vork de citroensap goed door de boter heen. Voeg de peterselie, de bieslook en de knoflook aan de boter toe en roer dit er goed doorheen.
  3. Voeg naar smaak nog wat zout toe. Doe het in een mooi bakje en zet voor een uur in de koelkast.
  4. En klaar is jouw bakje zelfgemaakte kruidenboter.

Smeren maar!

sam_1571
sam_1577

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)