Vaker kiezen voor plantaardig is beter voor jouw gezondheid, onze aarde en voor het dierenwelzijn. Wat mij betreft een win-win-winsituatie. Ik probeer daarom stapje voor stapje mijn voedingspatroon nog meer aan te passen. Met de kerst in aantocht leek mij het een goed idee om een plantaardig alternatief voor kruidenboter te geven. Vandaag deel ik daarom maar liefst 3 verschillende variaties voor kruidencrème. Waarom noem ik het kruidencrème en geen boter? Omdat ik een plantaardig alternatief gebruik.
Voor deze kruidencrèmes maak ik gebruik van plantaardige smeerbare boter. Ook wel margarine genoemd ;-)
Kies zelf welke boter je het fijnste vindt. Ik vind zelf de “boters” van Flowerfarm, Becel en Alpro erg geschikt.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Wat heb je nodig voor 1 bakje kruidencrème?
Kruidencrème met zongedroogde tomaat
- 150 gram plantaardige boter
- 4 zongedroogde tomaten, heel fijn gesneden
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden basilicum
- 1 teentje knoflook
Groene kruidencremé
- 150 gram plantaardige boter
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
Citroen kruidencrème
- 150 gram plantaardige boter
- 2 takjes munt
- zest (geraspte citroenschil) van een halve citroen
- 2 theelepels citroensap
- snufje peper
Hoe maak je deze kruidencrèmes?
- Schep de plantaardige boter in een kommetje. Roer goed door zodat het goed vloeibaar wordt.
- Doe de ingrediënten van 1 van de kruidencrème erbij. En meng goed door.
- Zet het bakje voor minimaal een half uur in de koelkast.
Smeren maar!
Op zoek naar meer vega recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
Ik heb net die met zongedroogde tomaat gemaakt voor op een broodje bij mijn linzensoep voor vanavond!
Oeee lekker! Die is stiekem mijn favoriet.
Erg lekker inderdaad! Ik ben ook dol op zongedroogde of semi zongedroogde tomaatjes. Maak ze af en toe zelf. In dit geval kwamen ze uit een potje!
En weer die met de zongedroogde tomaatjes gemaakt! Zooooo vreselijk lekker. Morgen bij een courgettesoep van Ottolenghi!
Klinkt goed!
En nog maar eens gemaakt voor vrijdag. Nu met Indiase tomatensoep van de Bosh mannen met daarbij hun flatbread! Blijft erg lekker!!
Zo leuk om te lezen :-)