Vaker kiezen voor plantaardig is beter voor jouw gezondheid, onze aarde en voor het dierenwelzijn. Wat mij betreft een win-win-winsituatie. Ik probeer daarom stapje voor stapje mijn voedingspatroon nog meer aan te passen. Met de zomer in aantocht waarbij de BBQ weer vaker aangaat leek mij het een goed idee om een plantaardig alternatief voor kruidenboter te geven. Vandaag deel ik daarom maar liefst 3 verschillende variaties voor kruidencrème. Waarom noem ik het kruidencrème en geen boter? Omdat ik een plantaardig alternatief gebruik.

Voor deze kruidencrèmes maak ik gebruik van Becel Pure. Dit is één van de nieuwste producten van Becel. Het is een 100% plantaardige spread, met een heerlijke volle smaak. Geschikt dus voor mensen met een lactose intolerantie en vegans. Een groot pluspunt vind ik dat deze plantaardige variatie op boter geen palmolie en rare toevoegingen bevat.

Zie hier de ingrediënten:

Plantaardige oliën 70%* (koolzaad, zonnebloem shea, lijnzaad, kokos), water, zeezout 0,5%, emulgator (zonnebloemlecithine, mono- en diglyceriden), azijn, natuurlijk aroma, vitamine A en D.

Daarnaast is Becel Pure goed smeerbaar door de unieke mix van koolzaad, zonnebloem, shea, lijnzaad en kokosolie. Becel Pure valt dus in de categorie: margarine. Het kuipje vind je daarom ook in het margarine schap.

Wat heb je nodig voor 1 bakje kruidencrème?

Kruidencrème met zongedroogde tomaat

  • 150 gram Becel Pure
  • 4 zongedroogde tomaten, heel fijn gesneden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1 teentje knoflook

Groene kruidencremé 

  • 150 gram Becel Pure
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst

Citroen kruidencrème

  • 150 gram Becel Pure
  • 2 takjes munt
  • zest (geraspte citroenschil) van een halve citroen
  • 2 theelepels citroensap
  • snufje peper

Hoe maak je deze kruidencrèmes?

  1. Schep de Becel Pure in een kommetje. Roer goed door zodat het goed vloeibaar wordt.
  2. Doe de ingrediënten van 1 van de kruidencrème erbij. En meng goed door.
  3. Zet het bakje voor minimaal een half uur in de koelkast.

Smeren maar!

Vegan kruidenboter

plantaardige kruidencreme - puursuzanne.nl

Kruidencrème

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Becel. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten