Kruidnoten zonder gekke toevoegingen kan dat? Dat kan zeker als je ze zelf maakt. Volgend weekend is het zover Sinterklaas komt aan in Nederland. Bij de intocht van Sinterklaas horen kruidnoten, helaas vaak vol gestopt met E-nummers en geraffineerde suikers. Aangezien ik E-nummers en geraffineerde suikers zoveel mogelijk wil vermijden, zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan in de keuken. Na een aantal mislukte pogingen, is het mij toch gelukt om heerlijke kruidnoten te bakken, zonder toevoegingen. Zo lekker dat ik het recept graag met jullie deel. Laten jullie mij weten hoe jullie de kruidnoten vonden smaken?

Wat heb je nodig voor een grote bak kruidnoten?

  • 250 gram speltbloem
  • 50 gram palmsuiker
  • 1 theelepel zuiveringszout (ook wel baking soda genoemd, dit zorgt dat ze kruidnoten gaan rijzen)
  • 1 rijpe banaan
  • 125 gram roomboter, in blokjes op kamertemperatuur
  • 5 eetlepels speculaaskruiden (+/- 10 gram)

Hoe maak je de kruidnoten?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en mix het met een mixer tot een glad deeg. Let erop dat de boter goed verdeeld is en dat er geen klontjes in zitten. Kneed het deeg daarom eventueel nog met je handen goed door.
  3. Maak hele kleine balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat en zorg dat er ruimte tussen de kruidnoten zit, in de oven zullen ze namelijk nog een stukje groter worden.
  4. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ik heb met deze hoeveelheid deeg 3 porties kruidnoten in de oven gezet, maar ik heb dan ook een hele kleine oven.

Mmmm dat wordt smullen!

kruidnoten - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)