Volgend weekend is het zover Sinterklaas komt aan in Nederland. Bij de intocht van Sinterklaas horen kruidnoten.  En het allerlekkerst en leukste is om deze zelf te bakken. Zo lekker dat ik het recept graag met jullie deel. Laten jullie mij weten hoe jullie de kruidnoten vonden smaken?

Zelf kruidnoten maken

Wat heb je nodig voor een grote bak kruidnoten?

  • 250 gram speltbloem
  • 50 gram palmsuiker
  • 1 theelepel zuiveringszout (ook wel baking soda genoemd, dit zorgt dat ze kruidnoten gaan rijzen)
  • 1 rijpe banaan
  • 125 gram margarine, in blokjes op kamertemperatuur
  • 5 theelepels speculaaskruiden (+/- 10 gram)

Hoe maak je de kruidnoten?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en mix het met een mixer tot een glad deeg. Let erop dat de boter goed verdeeld is en dat er geen klontjes in zitten. Kneed het deeg daarom eventueel nog met je handen goed door.
  3. Maak hele kleine balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat en zorg dat er ruimte tussen de kruidnoten zit, in de oven zullen ze namelijk nog een stukje groter worden.
  4. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ik heb met deze hoeveelheid deeg 3 porties kruidnoten in de oven gezet, maar ik heb dan ook een hele kleine oven.

Mmmm dat wordt smullen!

kruidnoten  | zelf maken | sinterklaas | Puur Suzanne

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)