Afgelopen zaterdag was het weer zover: Sinterklaas kwam aan in Nederland. Voor mij is dat altijd het startsein om kruidnoten en gevulde speculaas te eten. Ik vier zelf geen Sinterklaasfeest maar vind het wel altijd een leuke tijd van het jaar en ik ben dol op alle lekkernijen. Ik kon het ook niet laten om zelf kruidnoten te bakken. Al noemt de helft van Nederland ze geloof ik pepernoten. En om de kruidnoten een beetje anders dan anders te maken deed ik er wat pompoen doorheen. Heb je nog een restje pompoen over? Gebruik dit dan in deze heerlijke kruidnoten.

Wat heb je nodig voor een grote bak kruidnoten?

  • 250 gram (spelt)bloem
  • 70 gram palmsuiker
  • 1 theelepel zuiveringszout (ook wel baking soda genoemd, dit zorgt dat ze kruidnoten gaan rijzen)
  • scheutje citroensap of appelazijn
  • 80 gram pompoenblokjes uit de vriezer, al gebruik je verse pompoen zal je deze even 10 minuten moeten voorkoken.
  • 125 gram roomboter, in blokjes op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels speculaaskruiden

Hoe maak je de kruidnoten?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pureer de pompoen met een staafmixer fijn.
  3. Mix met een mixer de boter zacht in een mengkom. Voeg nu de suiker toe. Mix net zolang tot het zacht en romig is. Doe nu andere ingrediënten erbij en mix tot het een mooi glad deeg is.
  4. Maak hele kleine balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat en zorg dat er ruimte tussen de kruidnoten zit, in de oven zullen ze namelijk nog een stukje groter worden.
  5. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ik heb met deze hoeveelheid deeg 3 porties kruidnoten in de oven gezet, maar ik heb dan ook een hele kleine oven.

Mmmm smullen maar!

Kruidnoten met pompoen - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)