Zo na de radiostilte van mijn kant is het de allerhoogste tijd om weer een recept met jullie te delen.  Zo fijn dat ik nu op mijn nieuwe site mijn allereerste recept kan plaatsen. Twee jaar geleden lanceerde ik puursuzanne.nl en startte deze lancering met kwarkbrood. Dit kwarkbrood viel zo ontzettend in de smaak dat ik daar een nieuwe versie op wilde maken. Ik kreeg namelijk ook regelmatig de vraag of het speltmeel vervangen kon worden. En bedacht me waarom maak ik er dan ook geen kleine versie van? Kleine broodjes die je makkelijk mee kunt nemen en gemakkelijk kunt invriezen.

Ik kwam toen op dit recept voor  glutenvrije kwarkbroodjes. Het zijn kleine broodjes met kwark en rozijnen  op basis van amandel- en boekweitmeel die in een muffinblik gebakken worden. Waarom bak ik deze broodjes in een muffinblik? Omdat de kwarkbroodjes dan een mooiere vorm hebben. Jij kunt de broodjes natuurlijk ook gewoon zonder vorm bakken. Je kunt dan bolletjes maken van het deeg met een lepel en dit dan op een bakplaat met bakpapier afbakken. Erg lekker met een beetje boter. Lekker als tussendoortjes maar ook erg lekker om mee te nemen in jouw lunchbox. Je kunt de kwarkbroodjes een aantal dagen bewaren in een afgesloten blik in de koelkast.

Recept: kwarkbroodjes

Wat heb je nodig voor 12 kwarkbroodjes?

een muffinblik met plek voor 12 muffins of 12 muffin vormpjes, mengkom

  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 250 gram kwark
  • halve theelepel vanille poeder
  • eetlepel koekkruiden
  • 1  rijpe banaan
  • 1 ei
  • theelepel baking soda
  • 100 gram rozijnen, 10 minuten laten wellen in warm water
  • roomboter om het muffin blik in te vetten

Hoe maak je deze kwarkbroodjes?

  1. Vet het muffinblik in met roomboter zodat de broodjes straks niet gaan plakken aan het blik.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Prak een banaan heel fijn op een bord. Doe de banaan in een mengkom.
  4. Doe hierbij de kwark en het ei en roer goed door. Voeg nu de amandelmeel toe en roer goed door. Nu kan het boekweitmeel erbij en roer weer goed door. Als laatste meng je vanillepoeder, de koekkruiden en de baking soda erdoor heen. Zorg dat alles goed gemengd is.
  5. Schep nu de rozijnen door het beslag heen. Het beslag is nu klaar je kunt het nu in de muffinvormpjes scheppen. Zorg ervoor dat het muffinblik goed is ingevet.
  6. Nu kan het muffinblik de oven in. Bak de kwarkbroodjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Smullen maar!

kwarkbroodje

kwarkbroodje - www.puursuzanne.nl

Meer inspiratie nodig voor in de lunchbox? Bestel dan mijn  e-book “Gezond en lekker eten op kantoor”.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)