Zoals mijn vrienden en familie al weten, ben ik Ellen dol op de Aziatische keuken en op kleine gerechten.  Maar bovenal ben ik dol op de pasteitjes van Vegan Masters en zo kwam ik op het idee om zelf eens lekkere pasteitjes te maken. Samen met Yvonne dook ik de keuken in om linzen pasteitjes te maken. Binnen een half uur heb je dit lekkere hapje op tafel staan. Lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk voor bij de borrel.

In dit recept maak ik gebruik van volkoren bladerdeeg o.a. te koop bij Eko Plaza

Recept: Linzen pasteitje

Wat heb je nodig voor 6 linzen pasteitjes

  • 6 plakjes plantaardig bladerdeeg
  • 200 gram  linzen
  • 1 wortel
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve verse peper
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper op smaak
  • 15 ml soja drink
  • olie om te verhitten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontdooi het bladerdeeg.
  3. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  4. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  5. Snij de wortel en halve peper fijn.
  6. Voeg de wortel en peper bij de ui en knoflook.
  7. Voeg de linzen, de kurkuma en de kerriepoeder toe en laat dit 5 minuten op een zacht vuur aanstaan. Roer af en toe door. Breng op smaak met een beetje peper.
  8. Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen.
  9. Bestrijk de hoeken van het bladerdeeg met sojadrink.
  10. Verdeel 1 deel in het midden van een plak bladerdeeg en vouw dit schuin dubbel als een driehoek.
  11. Druk alle uiteindes goed aan met een vork, zodat er een soort patroontje ontstaat.
  12. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met sojadrink.
  13. Herhaal dit totdat je zes driehoeken hebt.
  14. Bak deze goudbruin af in ca. 15 a 20 minuten

Eet smakelijk! 

linzenpasteitje | vegan paseitje | vega snack | borrelhapje | borrelplank | puur suzanne

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan het nieuwste e-book van Puur Suzanne: Eat Good, Feel Good.