Omdat het nog zo heerlijk warm weer is vond ik dat ik zo op de valreep nog wel een heerlijk zomers recept voor linzensalade kon delen. Ik weet niet wat het weer vandaag doet maar ook als het wat minder mooi weer is het een heerlijke salade. Je zou met dit recept met twee personen kunnen lunchen maar het is ook een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ. Ik gebruik in dit recept voorgekookte linzen uit een pot. Ik ga namelijk graag voor makkelijk maar je zou de linzen natuurlijk ook prima zelf kunnen koken.

Wat heb je nodig voor een grote bak linzensalade?

  • 200 gram linzen (voorgekookt)
  • halve komkommer
  • 1 rode ui
  • avocado
  • 250 gram cherrytomaten
  • 75 gram fètakaas
  • twee eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • een paar blaadjes basilicum
  • zwarte peper
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je deze salade?

  1. Snijd de avocado in kleine stukken. Besprenkel de avocado met citroensap en breng op smaak met wat zwarte peper.
  2. Snijd de rode ui fijn. Verwijder de stelen van de tomaten en snijd de tomaten daarna in kwarten.
  3. Snijd de komkommer fijn.
  4. Spoel de voorgekookte linzen goed af met koud water. Doe de linzen in een kom en meng met de rode ui, de tomaten en de komkommer. Roer nu de olijfolie en de balsamico door de salade heen. Voeg de avocado toe.
  5. Brokkel de feta over de salade heen en garneer met de basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!

linzensalade met feta - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)