Mmmmm pannenkoeken. Wie is er niet dol op? Helaas zijn de kant en klare mixen in de supermarkt niet erg voedzaam en laat ik al helemaal zwijgen over de klant en klare pannenkoeken. Maar ook hier heb ik een prima gezond alternatief voor. Je bakt de pannenkoeken gewoon met boekweitmeel.

Boekweit bevat veel, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en vitamine B. Boekweitmeel is daarom een gezond alternatief voor tarwemeel. Veel mensen denken dat boekweit een graan is maar het is een zaad. Het is daarom zeer geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Boekweitmeel is in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Ik gebruik boekweitmeel van Peak’s o.a te koop bij Jumbo

Hartige boekweitpannenkoeken

Wat heb je nodig voor 5 grote of 6 kleine hartige pannenkoeken?

Je kan met boekweit ook hele lekker zoete pannenkoeken maken. Ik vind deze perfect voor het ontbijt als ik daarna een stuk ga fietsen. Deze pannenkoeken zorgen ervoor dat ik lang vol zit en flink wat brandstof heb voor mijn fietsritje.

Koekenpan, beslagkom

  • 125 gram boekweitmeel
  • 325 milliliter rijstmelk
  • 1 ei
  • eventueel een snufje zout
  • Olijfolie om in te bakken

Hoe maak je ze?

  1. Mix alle ingrediënten behalve de oflijfolie in een beslagkom.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Als de pan goed heet is doe het beslag in de pan.  (Ongeveer 1 soeplepel per pannenkoek).
  3. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goed bruin.
  4. Je kunt ze nu gaan beleggen met wat je maar lekker vindt!

Een heerlijke combi is: de pannenkoek besmeren met humus, eroverheen wat gebakken ui en champignons, daarop rucola met cherrytomaatjes en als laatst biefstuk in reepjes erop. Thanks Irma & Valesca voor de inspiratie!

Zoete boekweitpannenkoeken

Wat heb je nodig voor 5 grote of 6 kleine zoete  pannenkoeken?

Koekenpan, beslagkom

  • 125 gram boekweitmeel
  • 325 milliliter amandelmelk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
  • scheut ahornsiroop of  2 theelepels palmsuiker
  • kokosolie om in te bakken

 Ter garnering:

  • aardbeien
  • banaan in stukjes
  • ahornsiroop
  • geschaafde amandelen

Hoe maak je ze?

  1. Mix alle ingrediënten behalve de kokosolie in een beslagkom.
  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Als de pan goed heet is doe het beslag in de pan.  (Ongeveer 1 soeplepel per pannenkoek).
  3. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goed bruin.
  4. Je kunt ze nu gaan beleggen met de aardbeien, banaan, amandelen en ahornsiroop.

Waarmee beleg jij een pannenkoek het liefst ?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)