Vrijdag deelde ik met jullie mijn zelfgemaakte pesto recept. Vandaag wil ik mijn favoriete pesto combinatie delen. Ik ben dol op de mozzarella, pesto en tomaat. Deze combinatie smaakt helemaal goed op brood.  Veel brood is gemaakt van tarwe wat ik niet meer eet omdat mijn darmen daar gevoelig op reageren. Ik kies daarom voor speltbrood. Ik kies speltbrood op basis van desem, omdat daar geen gist in zit. Ik merk dat mijn darmen daar goed op reageren en ik geen opgeblazen gevoel heb na het eten van dit brood.

Wat heb je nodig voor een tarwevrije lunch voor 1 persoon?

  • 2 speltdesem boterhammen
  • 1 tomaat in plakken
  • een potje (zelfgemaakte) pesto
  • bol mozzarella in plakken

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Besmeer de boterhammen met een flinke eetlepel pesto
  3. Leg daar bovenop de plakken mozzarella en daarop de tomaat.
  4. Leg de boterhammen voor 7 minuten in de voorverwarmde oven.

Smullen  maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)