Een couscous salade maak ik heel vaak. Heerlijk bij gevulde paprika’s. Perfect voor bij een BBQ en heb ik nog wat over? Dan eet ik het de volgende dag als lunch. Een couscous salade is altijd een goed idee. Het is namelijk zo snel klaar. Even wat kokend water erover en wat restjes groenten erin en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. Deze combinatie met feta is mijn favoriet van de laatste tijd. Maak jij wel eens couscous?

Wat heb je nodig voor een flinke schaal couscous voor 4 personen?

  • 300 gram ongekookte couscous
  • 1 rode puntpaprika, in kleine stukjes
  • een rode ui, fijn gesnipperd
  • 150 gram feta, in olie met kruiden (is een potje van Apetina)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 75 gram rucola

Hoe maak je deze couscous salade?

  1. Doe de droge couscous bij de rozijnen in een grote schaal of pan. Voeg hier de hoeveelheid kokend water aan toe die staat aangeven op de verpakking. Ik kook het water in de waterkoker en giet het er daarna overheen.
  2. Laat dit even staan en voeg daarna de rode ui eraan toe. Roer dit goed door en laat de couscous afkoelen.
  3. Als doe couscous lauw is voeg dan de paprika en de feta met wat olie toe en roer het geheel goed door.
  4. Verkruimel de cashewnoten en roer dit door de couscous heen. En als laatste doe je de rucola erover heen.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete combinatie met couscous?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)