Zoals je misschien wel weet, eet ik niet zo heel vaak brood. “Wat eet je dan als lunch?” is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Op dit moment is mijn favoriete lunch een ei-wrap met tonijn. De ei-wrap van is op Instagram een grote hit. Ik zie daar de wrap met de meest heerlijke combinaties voorbij komen. Daarom is het tijd om nu mijn favoriete ei-wrap combi met jullie te delen. Het is ook de perfecte lunch om mee te nemen naar het werk. De ei-wrap kan je samen met de tonijnsalade de avond van tevoren al maken. Ik weet zeker dat je collega’s jaloers zullen zijn.

Recept: Ei-wrap met tonijn

Wat heb je nodig voor de ei wrap?

  • 2 biologische eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie of kokosolie

Wat heb je nodig voor de topping

  • tonijn, blikje van 60 gram
  • 2 theelepels ui, gesnipperd
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
  • 1 theelepel volle mayonaise
  • een klein handje pijnboompitten
  • 5 plakjes komkommer
  • 15 gram rucola sla

Hoe maak je de wrap?

  1. Kluts de eieren in een beker en voeg  naar smaak peper en zout toe. Het is ook lekker om wat andere kruiden zoals bieslook toe te voegen.
  2. Doe wat olie in een koekenpan en zet de pan op laag vuur. Doe de geklutste eieren in de koekenpan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Bak de ei-wrap aan 1 kant. De wrap is klaar als hij nog een beetje nattig is aan de bovenkant. Leg de wrap op een bord en laat hem nog even na garen.

Hoe maak je de topping?

  1. Meng de tonijn, de ui, de zongedroogde tomaat en de mayonaise.
  2. Besmeer de wrap met de tonijnsalade. Leg de rucola er boven op. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Leg de komkommer over de rucola heen en strooi als laatste de pijnboompitten erover heen.

Geniet van je lunch!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)