Nee, voor mij geen boterham met kaas tijdens de lunch. Maar wat eet ik dan wel als ik tijdens de lunch geen brood eet? Mijn voorkeur gaat uit naar een salade, hier kan ik eindeloos mee variëren. Een goede salade is echt meer dan een paar groene blaadjes.

Wat zit er in een goede salade?

Een goede salade bevat eiwitten, vezels en vetten. Dit zorgt voor energie, een verzadigd gevoel en het voorkomt een after-lunch dip. Heb je er wel eens aan gedacht om zilvervliesrijst aan je salade toe te voegen? De rijstkorrels bevatten nog hun zilvervliesje, deze bevatten vezels en zorgen voor een verzadigd gevoel. Alleen zilvervliesrijst is soms wat saai en daarom heeft ‘Lassie’ de zilvervliesrijst aangevuld met spelt en quinoa. Zo ontstaat de nieuwe ‘Lassie Zilvervliesrijst + Spelt én Quinoa’. Deze mix bestaat uit: 60% voorgekookte zilvervliesrijst, 30 % spelt en 10% quinoa. Deze ‘Lassie’ mix is voor mij een goede basis om een lekkere lunch te maken voor op kantoor. Meestal kook ik aan het begin van de week een pannetje rijst. Bewaar de rijst in de koelkast en je kan hier een aantal dagen gebruik van maken zonder dat het smaak verliest. Ook kun je kiezen om de quinoa van ‘Lassie’ toe te voegen. Net zo lekker en goed voor de afwisseling.

Hoe neem je een salade mee naar kantoor?

Zorg dat je goede bakjes hebt om je salades in mee te nemen. Ook is het leuk om een grote glazen pot te gebruiken. Je kunt daarin je salade stapelen en met de draaidop perfect afsluiten. Op kantoor gooi je de pot leeg op een bord en je hebt een heerlijke lunch. De opbouw van een salade in een glazen pot is enorm belangrijk. Begin met de dressing en sluit af met bijvoorbeeld rucola of spinazie. Zo voorkom je doorweekte of kleffe sla.

Bestel mijn e-book: Gezond en lekker eten op kantoor voor nog meer gezonde lunch inspiratie.

Wat heb je nodig voor mijn favoriete kantoor salade (1 persoon)?

 • Een glazen pot (te koop bij diverse huishoud winkels)
 • 65 gram Lassie Zilvervliesrijst + Spelt én Quinoa (1/4 van het pak)
 • een halve rode paprika, in kleine stukjes gesneden
 • twee handjes rozijnen
 • een handje gewassen verse spinazie
 • een handje pecannoten
 • 50 gram feta
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico dressing

Opbouw van de kantoor salade:

 1. Spoel de ‘Lassie Zilvervliesrijst + Spelt én Quinoa’ eerst af met water. Zet een pan water op het vuur en als het water kookt doe dan de mix in de pan en kook dit 8 minuten.
 2. Giet de rijst af en voeg de rozijnen toe. Laat de rijst goed afkoelen.
 3. Als de rijst goed is afgekoeld kan je de salade gaan bouwen. Je begint met een dressing. Doe een eetlepel olijfolie en een eetlepel balsamico dressing in de glazen pot en meng dit door elkaar.
 4. Dan doe je de stukjes paprika in de pot zorg dat je de dressing helemaal bedekt. Op de paprika schep je de rijst, daarboven op verkruimel je de feta.
 5. Doe een handje spinazie bovenop de feta en je sluit af met een handje pecannoten.
Wedden dat je collega’s jaloers zijn!

 

 

 

 

 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Lassie. Lees hier mijn disclaimer

Latest posts by Suzanne (see all)